halaman utama

29 September 2011

.: KUNCI LOCKER yang kejam ?! :.



Assalamualaikum..


Haa agakagak ape yer HH nak bgtwu korang ye.. Haishh ! Ni suma pasal KUNCI LOCKER yang selalu dok buli HH taw.. Kejamnye dia(nada perli) huhu.. Dok diamdiam kat tempat ko tu sudah la.. Jangan la dok ganggu ketenteraman orang lain.. Ecece bunyi macam marah kan.. ye la.. 
I think most of you da kenal sangat dengan dia nih.. HH geram sangat dengan si locker ni.. Mana tak nye dia suruh HH buat katak.. frog puppet.. Hari tu kami ada puppet show.. HH pon ada keja len nak buat.. 
Okay lah, buat punye buat ejaz punye ejaz lastlast HH touch-up KATAK dia jadik la hidung si katak tu hidung si B**I a.k.a PIG.. hehehe..Sesi balas dendam. Padan muka.. Sape suruh HH buat.. Len kali buat sniri noh.. ngeeee ~ 


Ni la dia locker and his Babbby froggg.. hihihihi.. 
comey kan??? errr(nada terpaksa) huhu..
.
P/s : Kunci locker.. Dah berhasil sesi balas dendam kali ni.. huhu.. len kali dok diamdiam..Jangan ganggu aku lagi..  Kang aku cepuk baru taw.. hihihi.. 

Actly si locker ni baek hati orangnye.. Suke tolong orang.. Even HH ada masalah sekali pon ada mintak tolong dengan dia.. Entri ni sekadar gurauan sahaja.. Sukesuke orang kata.. huhu.. Sekian.. :)

Thank you for reading this entry :)


28 September 2011

.: Mencari Ketenangan Yang Hilang :.


Assalamualaikum


Semakin ingin melarikan diri daripada dia semakin aku dekat kepada dia..
Semakin aku membenci diri dia semakin sayang aku pada dia.. 
Semakin aku ingin lupa diri dia semakin datang ingatan aku pada dia..
Pabila melihat kelibat dia, bayang dia, diri dia, aku jadi tak tentu arah... 
Aku cuba untuk tidak berpaling kepada dia lagi kerana itu amat menyakitkan aku...
Aku cuba menyibukkan diri dengan tidak memandang handphone yang selalu akan masuk sms&call dari dia.. 
Aku cuba untuk tidak menyapa diri dia.. 
Ahh kenapa ni?? kenapa harus terjadi?? Kenapa dengan aku?? 

Tapi aku sedar.... Semua ni sudah terlambat.... CINTA kepada manusia tiada yang kekal..tetapi CINTA kepada Maha Esa sahaja yang kekal... Sekarang aku belajar untuk MENCINTAI Dia dan meninggalkan larangan Dia.. Dia yang mencipta aku... Dia yang memberiku oksigen untuk bernafas.. Dia yang memberi aku Umi, Ayah,Adikadik,KawanKawan yang aku sayangi dan sentiasa berada di sampingku... Terima kasih yer semua... Alhamdulillah sehingga saat ini aku masih lagi diberi peluang untuk melihat ciptaanmu Ya Allah.. Semoga aku dapat mencari ketenangan yang hilang suatu ketika dahulu.. Amin.. 




try to smile like everyone =)

malam2 pegi tengok bola pakai baju sama.. syok kowt..hilang tention ni..  huhu. 


Thank you for reading this entry :)


.: wordless wednesday #7 :.

Assalamualaikum


mau ceria seperti bunga ini selalu 


thank you for reading this entry :)

27 September 2011

.: Thanks to my 111 Followers ! :.


Assalamualaikum

Even da staon dlm dunia blogging ni tapi rasa macam baru sajew buat belogs.. hehe.. Maklum la HH ni bukan rajin sangat update entri.. 
Lately ni je rajin sikit nak hupdate.. huhu.. 
Neway,, TQ to my 111 follower.. 
Eleh macam dah ade 1111 nak wat entri bagai.. huhu.. 
tapi HH ta kesa.. HH suka num ni..
Wa nak buat apa wa punya suka la ni belogs wa punya..
Langxi r?? Maw lawan na?? huhuhu ;p

kan da kena letak luv tu.. huhu..

MISS F ======>> 
http://fesyenistafiacute.blogspot.com/

Miss F nama dia.. Comey la budaknye.. Pegi la jengukjenguk ruangan dia.. to followers yang len pon time kaseh jugak yer.. huhu.. bubye.. 



Thank you for reading this entry :)

.: Juz wanna make me happy :.


Assalamualaikum

Actly entri kali ni takda motif apaapa pon.. Tengok tajuk la der.. Juz wanna make me happy... Plez anis.. Be strong k!! Big gurls don't cry.. Rite?? Lega hari ni HH habis Ujian Amali Pergerakan Asas Pendidikan Jasmani but I can't be concentrate at all.. Reallyreally sad.. I want some air plissssssssss.. huhuhu... Okay that's all.. Bubye everyone !!!  So long =)

hye everyone =)))))



Thank you for reading this entry :)

26 September 2011

.: Congrats !! :.


Assalamualaikum


CONGRATULATIONS,

YOU DID IT!

THANKS !

YOU MAKE ME HATE YOU !

DO YOU KNOW WHAT'S THE MOST PAINFUL THING IN THE WORLD?
IT'S WHEN YOU BOTH LOVE EACH OTHER AND YET YOU
COULDN'T PATCH THINGS UP.
WHERE'S THE PAIN??
IT'S WHEN ONE DECIDED TO END IT UP AND THE OTHER HAS NO CHOICE
BUT TO GIVE UP !

Thank you for reading this entry :)

23 September 2011

.: Lirik : Rihanna- California King Bed :.



Assalamualaikum
Tengah dengar lagu ni sampai rasa nak lentok.. huhu.. Lagunye sangat lah mendayu-dayu.. Like it very much !!
Chest to chest
Nose to nose
Palm to palm
We were always just that close
Wrist to wrist
Toe to toe
Lips that felt just like the inside of a rose
So how come when I reach out my finger
It feels like more than distance between us
In this California king bed
Were 10000 miles apart
I’ll be California wishing on the stars
For you’re heart on me
My California king
Eye to eye
Cheek to cheek
Side by side
You were sleeping next to me
Arm in arm
Dusk to dawn
With the curtains drawn
And a little last night on these sheets
So how come when I reach out my finger
It feels like more than distance between us
In this California king bed
Were 10000 miles apart
I’ll be California wishing on the stars
For you’re heart on me
My California king
Just when I felt like giving up on us
You turned around and gave me one last touch
That made everything feel better
And even then my eyes got wetter
So confused wanna ask you if you love me
But I don’t wanna feel so weak
Maybe I’ve been California dreaming
In this California king bed
Were 10000 miles apart
I’ll be California wishing on the stars
For you’re heart on me
My California king
My California King
In this California king bed
Were 10000 miles apart
I’ll be California wishing on the stars
For you’re heart on me
My California king

Thank you for reading this entry :)

22 September 2011

.: The Funny Puppet Show Was Presented By Us ! :.


Assalamualaikum



Habes sudaa reality show(pertunjukaan boneka) kami. huhu. Planning yang pada awalnya okay tetibe time nak present suma jadik clumsy. Apa masalah entah.. Tapi yang pasti sumanya selamat, stage takda yang roboh even da senget sikit tadi, sound pulak tak buat hal & macammacam yang dah berlaqu*secret*sampai kami dok tergelak kat belakang tuh.. hehe.. Overall okay la kot..

If ada lagi pasni, kami janji akan buat dengan lebih elok & buat preparation earlier ok.. huhu.. Masalahnya ada lagi ker mendamenda nih?? huhu.. sniri tanya sniri jawab lorh.. :p
Haa korang nampak tak anak itik kuning yang chumell tu?? Tu HH la... Nama dia MinMin.. Yang lainlain Lulu, Lala&Toby.. Bila tengoktengok balik video kami ni,, lawak giler.. So, dapat la disimpulkan kat situ, ia satu pertunjukan yang amat ganas.. haha..

P/s : Maaf yer kawankawan specially KakWa,CikBella&Lela sebab tak berapa nak jadi tadi.. Lain kali kita wat leklok noh?? huhu.. Neway,, bubye.. Gudnite.. Hev a nice dream :) 


Thank you for reading this entry :)

21 September 2011

.: Lirik : Acha n Irwansyah - Puisi Ilahi :.



Assalamualaikum

 

bisik angin menyapa hati
sampaikan rinduku menari bersama cahaya-Mu
rangkuman cerita tertulis
ukiran jiwaku setia memeluk di senja-Mu


bisik angin menyapa hati
sampaikan rinduku menari bersama cahaya-Mu
rangkuman cerita tertulis
ukiran jiwaku setia memeluk di senja-Mu


ya Allah ya Rabbi
ya Rahman ya Rahim
sembah sujud hanya pada-Mu


rangkaian beribu kata
puisi yang terindah.. tercipta


atas nama-nama cinta
hadirkan yang terindah
ya Allah.. ya Allah

rangkuman cerita tertulis
ukiran jiwaku setia memeluk di senja-Mu

ya Allah ya Rabbi
ya Rahman ya Rahim
sembah sujud hanya pada-Mu

rangkaian beribu kata
puisi yang terindah.. tercipta

atas nama-nama cinta
hadirkan yang terindah
ya Allah.. ya Allah

rangkaian beribu kata
puisi yang terindah.. tercipta

atas nama-nama cinta
hadirkan yang terindah
ya Allah.. ya Allah
 



Thank you for reading this entry :)

.: Lirik : 6ixth Sense - Cinta Sejati :.


Assalamualaikum
Peace upon you

I'm currently listening to this song

Tak ada yang bisa memahami seluruh rinduku
Selain dirimu yang tlah menyelami
Samudera hatiku ini

Tak ada yang bisa mengerti seluruh jiwaku
Selain dirimu yang telah menggenggam
Seluruh jiwaku ini

Bridge
Sejauh mana pun kau pergi
Tak kan jauh
Dari hatiku ini…

C/O
Kaulah cinta sejati dihatiku
Hingga nanti kumati
Kaulah cinta abadi dijiwaku
Hingga akhir hayatku nanti…


Thank you for reading this entry :)

20 September 2011

.: I got hugs =) :.


Assalamualaikum

Excited nak bagitau korang ni.. HH dapat Hugs and Cupcake from Echa Syalala.. Don't be jelous keyh?? Macam tak boleh beli kn?? huhu takda la.. Time HH tengah bersedih semalam, dia bagi hugs chocolates & a cute cupcake kat HH.. Haa. So, tak dapat Kisses dapat Hugs pon jadik la.. huhu.. Sonok pulak. Thank baby for the sweet hugs =)

Ni HH punye taw !! Nak jugak?? Mintak kat Echa.. huhu. Bubye everyone.. So long ~~~


Thank you for reading this entry :)

19 September 2011

.: Pengalaman Mematangkan Aku :.


Assalamualaikum..

Ye.. Memang betul. Pengalaman mematangkan kita especially pengalaman itu sesuatu yang pahit dan sukar untuk dilupakan. Ahh sememangnya banyak dugaan yang HH hadapi dalam hidup ini tak terkecuali masa kecikkecik dulu dan masa sekolah tapi lagi banyak dugaan yang menimpa diri HH dalam jangka masa bergelar student  IPG sekarang. Everything's ruined in a blink of eye !

Kadangkadang bila teringat  pengalaman tersebut, HH terduduk, terdiam, termangu sorang diri sehingga mengalir air mata. Ya Allah kalau la HH tiada pengalaman sebegitu, maybe HH boleh survive sekarang ni.

Lagi satu, makin kita meningkat dewasa ni makin banyak dugaan dan cabaran hidup yang harus kita lalui. That’s why kita semakin memahami, semakin matang berfikir dan make a self choice.  Tapi kadangkadang kita tak sedar akan kesilapan diri kita sendiri. You know something but sometimes you just don't realized it because you never understand it because you never experienced it. Okay, sekarang diri sendiri sudah mengalaminya. So, korang pon boleh faham kan. Sedang HH dalam kesedihan, masih lagi ada insan yang sudi dengar luahan hati ni..


this is my bestie. echa :)

P/s : Echa, thanks kerana sudi mendengar rintihan dan luahan hati HH. Thanks lagi sebab berada di samping HH ketika HH perlukan seorang teman. Kita sudah banyak berkongsi rahsia taw. huhu.. Oh lagi satu sudi mendengar cerita duka dan lara ni.

Eh, HH tak mereka cerita taw !  I have the evidence for every single of my pass life. Tapi kenapa susah nak nangis? Hurmm maybe airmata dah kering sebab terlalu banyak menagis selama ni.. Huk2.. Baby,, I need ur shoulder rite now .. Sob3~


Thank you for reading this entry :)

18 September 2011

.: Yeah !! Berhasil tukar header baru..:) :.


Assalamualaikum

Sambilsambil buat esaimen maths nih sempat lagi designkan satu header tok belogs kesyayangan nih.. hehe.. Waaaa my belogs suda bertukar wajah..

ni yang lame punye


And now yang baru
-
-
-
-
-

See see.. Da len kan?? hehehe...



Ok then,, bubye korang.. Happy Sunday !!  =)



Thank you for reading this entry :)

17 September 2011

.: Saturday Special #2 :.


Assalamualaikum..


I guess korang da tahu apa yang tersirat di hati ni.. hehe.. Takda lah.. Hari ni layan drama Autumn IN MY Heart. Mengisi kebosanan di hari cuti.. Okay lah, actly drama ni dah lame. Korang pon tahu kan. I think ia ditayangkan sekitar 2002 kowt. Hehe. Da lupa..

BTW, This is the most interesting drama i've ever seen & love this drama very much. huhu.. Nak wat camna dah tersentuh hati ni tengok sambil bercucuran air mata.. Nak nangez jugak? Pegi la tengok.. huhu :p


Thank you for reading this entry :)

16 September 2011

.: Mengisi masa lapang bersama para pensyarah dan pengarah?? :.



Assalamualaikum..

Dah lama rasanya HH tak main boling tetiba hari ni dapat main boling free or charge pulak tuh.. hehehe.. Actly, hari ni ada tournament boling antara pengarah, para pensyarah & stafstaf IPGKTB neh.. huhu.. Mama CikBella(CikRos/pensyarah) mintak tolong kami berempat(KakWa,CikBella,Echa&HH) jadik pembantu & bantu apaapa yang patot lah. Ada yang sepatotnya jadik mc tapi tak jadik oleh sebab sedikit masalah teknikal, so, Encik RD lah yang kena jadik. Ada yang kena join games dengan team pensyarah, ada yang kena jadik photog & yang paling best ada yang kena jaga pengarah.. Pengarah tu wooo.. Jangan mainmain.. Jarang orang boleh dok dekat & lepaklepak dengan pengarah taw ! haha..

First HH&Echa kena g sambut pengarah kat entrance Megamall. Sambilsambil tunggu, minum Coolblog dulu.. hihi... Sambil menyelam minum air la katakan.. hehehe.. ;p Okay, pastu pengarah sampai, KUKP yang hantar. Naiknaik ke Megalane Bowling then start la tournament.. CikBella yang join game,Echa&KakWa jadik photog & HH la yang kena jaga pengarah. Dok lepaklepak dengan Pengarah&Timbalan sebab dorang 1 team. Main 3 games. Syok kowt, Pengarah&Timbalan sempoi&sporting. Sapa kata depa garang?? Berani mai dekat meh..huhu..

Overall, HH happy sangat dapat luang masa dengan merekamereka suma tambahtambah lagik layan kerenah si Ryan tu, chumell gler budak tu youuu.. hehe.. Di samping itu(chewahh siap dengan penanda wacana lagi taw ! hehe) , dapat eratkan hubungan silaturrahim antara kami.. Rapatkan ukhwah la katakan.. Betol tak?? heeee ~
Ok then.. tu ja mau cerita... Layan la pix2 kat bawah nih.. Bubye ~~~~


Kami berempat :)
Pengarah&Timbalan :)

sesi tutorial


ready for the games. huhu

HH & Puan Pengarah IPGKTB :))


mereka dengan Ryan Tan.. The cutest boy ever.. hehehe.. Peace !!

The Photogs (^___^)

sedang menikmati panorama.. hahaha.. CikBella&Timbalan Pengarah

main sorok2 lak.. hehe. Echa&mamaCikBella(Cik Ros) ngeee ~

Miss Zuriati haa??? hehe


My kind,sporting&glamorous lecturer.. Encik RD.. :)

And this is my fav pix
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

wif Ryan :)
Thank you for reading this entry :)


15 September 2011

.: Best jugak kena ekzos motor neh ! :.


Assalamualaikum..


Aduhai.. Ini lah akibatnya kalau bawak moto tak hengat dunia.  Lastlast terbakar habis bulu kakiku dek ekzos Red Warriorku yang panas tuh.. huhu.. Mulamula kena takda la rasa sangat, tapi 2 minit pastu mula la rasa pedihpedih.. Alamak !! jadik tompoktompok da.. hoho...

So, korang suma naik moto tu hatihati la ye.. Jangan cuai.. Jaga kaki tu baekbaek.. Dok leklok.. Dok diamdiam kalau tak, senaseb la macam HH ni !! hahaha,, ;))


Thank you for reading this entry :)

09 September 2011

.: Resepi : Chocolate Moist Cake *pilihan hatiku* :.


Assalamualaikum..
Peace upon you..

Sibuk beraya hari tu sampai lupa nak snapsnap pix kek coklat ni tapi kali ni HH nak topup balik ok? Huhu... HH start buat kek ni pada pukul 12 malam.. Mata memang mengantuk giler tapi kena teroskan jugak sebab nak bawak pergi ke sekolah, nak jamu rakanrakan SBE sikit,, esok da last day la katakan.. huhuhu...

RESEPI : CHOCOLATE MOIST CAKE
SUMBER : dari dapur mama


Bahan-bahannya :
2 cawan tepung gandum
1 cawan gula castor
1 cawan serbuk koko
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bikarbonat
2 biji telur
1 cawan susu pekat
1 cawan minyak atau butter yang dicairkan
sedikit air suam (ikot adunan)

cara-cara membuatnya(siap ngn pix skali yaw) huhu:


  1. Mula-mula campurkan bahan-bahan kering,gaulkan sampai bercampur semuanya(tepung gandum, serbuk koko,gula kastor,baking powder kemudian diayak)

  2. Sementara itu pukul telur, masukkan susu pekat, minyak atau butter cair(guna kelajuan sederhana jek)

  3. Kemudian masukkan bahan kering tadi, kacau lagi dan masukkan air sedikit demi sedikit sambil dikacau sampai sebati.

  4. Masukkan dalam acuan.
  5. Boleh dibakar atau dikukus selama lebih kurang 45 minit(HH guna kukus)

6. Cairkan coklat masakan guna double boil.. Hias ngn manikmanik warnawarni tu & potong la ikot suka korang yep..



OKAY DONE !!
SELAMAT MENCUBA =)




Thank you for reading this entry :)

.: Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita :.


Assalamualaikum
Peace upon you

Kali ini berkesempatan nak tulis entri sebab......
hari ni cuti.. huhu
Okay lah.. straight to the point ok?
HH nak try join contest ni lah..
Even tak berapa pandai sangat editedit photo ni tapi cuba je la nasib.. ;p



Sila letak banner contest kat atas & klik di sini kalau nak join sama okay? huhu.
So, HH pertaruhkan picture ni

gambar pilihan sebelum

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
gambar pilihan selepas edit

Description : Okay, gambar ni di 'snap' kat taman sekolah masa HH buat SBE(School Based Experience). Panorama kat situ sangat indah dengan landskap bunga-bungaan yang tersusun rapi&pokok-pokok renek menghiasi taman. Sejok jek hati memandang. Bila sukakan keindahan camni la jadinya. Bila dah edit-edit, pokok tu dah macam pokok Cristmas la pulak. Maklum la HH bukannya reti sangat edit. Guna photoscape jek pon. ngee ~
 Ni festime join contest ni. Wish me luck k babe?? huhuhu..

Tarikh tutup penyertaan adalah pada pukul 11.59 pm(15 Sept 2011)



Ase cam nak tag hana rie la.. ;p
Okay done !!



Thank you for reading this entry :)

07 September 2011

.: Wordless Wednesday #6 :.


Assalamualaikum
Peace upon you




Thank you for reading this entry :)


06 September 2011

.: " 2nd Giveaway by Lyssasecret" :

Assalamualaikum

Morning suma.. sehat tak??
Pagipagi lagi dah ushar belogs sorang sahabat blogger then terbaca la satu entry ni,, katanya mau bagi hadiah(kalau rezeki kita la) huhu
 So,, HH rasa cam nak join.
Ni banner dari Cik Lyssa.


If korang nak join giveaway nie,, sila klik kat sini 
Tegok la syaratsyarat kat situ yep..
Join ramairamai pon takpe.. Ada rezeki ada la tu sebab dia pilih secara random.. Hik3..

Okay then,, HH nak tag kat tiga sahabat blogger HH ni

Okay Cik Lyssa,, HH da join.. Tenkiu =)



Thank you for reading this entry :)

.: Saya gembira bersama si dia =) :.


Assalamualaikum
Peace upon you


Ye. saya memang gembira bersama si dia. Bila si dia disisi saya rasa seperti taknak jauh tapi disebalik tu kita kena gak amek tahu & kenal dengan lebih dalam lagi pasal si dia kan?? huhu okay jum kita berkongsi sumtin pasal lelaki nie.. Huhu.. Berminat?? Scroll down laaa.. Hik2..


Actly agak susah untuk kita faham dan menyelami apa yang tersimpan dalam diri lelaki. Takda la cam perempuan. Kitorang lebih senang berkongsi segala suka dan duka dengan orang lain lebihlebih lagi bestie. Betol kan? Kalau nak dibandingkan dengan lelaki ni, dorang lebih suka pendam,simpan dan try settle sniri. Kenapa la lelaki ni terlalu dan selalu berahsia ek?? Tapi ada jugak lelaki yang tak boleh nak pendam/simpan masalah dorang then pegi cita kat bestie..Kadangkadang ni kita siapa nak paksapaksa dorang cita suma hal kat kita kan?? .. huhu.. Sabor jek la..


Dorang ni akan pikir dulu baik buruk b4 buat sumtin. Yela sebab tu la even dorang time tu tengah ada masalah dan nak mintak tolong dengn kita tapi at same time dorang tengok kita cam buzy atau ada masalah jugak, dorang akan lupakan hasrat dorang nak share dengan kita masalah dorang tu sebab??? Alasan yang paling kukuh la agaknya taknak MEMBEBANKAN kita.. Haih.. Paling tak suka camni... Share jelah..  So please ye korang, kalau nak ada masalah tu share la dengan orang yang tersayang... InsyaAllah kami boleh jadik pendengar yang baik tak pun korang boleh settle kan masalah tu sama-sama. Tak ke senang camtu..


Ada jugak yang jenis camni.. Jenis tak suka kongsi masalah dorang oleh sebab ego.. Ego ni buat lelaki akan rasa tercabar dan dipandang rendah jika dia tak dapat settle masalah dia sniri.. Hurmm.. Sebab tu lah dorang akan sedaya upaya settle jugak sniri terlebih dahulu. Memang elok ego ni tapi ada batasannya jugak kan.. Tengoktengok nanti memakan diri sniri lau masalah tu tak settle.. huhu..


Last, Gembira bersama si dia.. huhu.. Of course la ramai yang anggap lelaki ni lebih senang spent time dengan kawankawan dorang berbanding dengan kekasih hati kan?? Ini kerana ada lelaki yang sering isi masa dorang dengan pelbagai aktiviti kat kolej terutamanya. Actly,, anggapan korang tu kurang tepat.. berdasarkan kajian yang dilakukan di luar negara, lebih daripada 61 peratus lelaki lebih senang berada di sisi makwe/gf/gewe/kekasih hati dan pacar dorang sniri berbanding keluar dengan kawankawan.. huhu...



Thank you for reading this entry :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com