halaman utama

06 December 2011

.: love to cook for my lurve:.


Assalamualaikum...

Hye my lurvely readers ! korang dok buat apa tue...... Meh cnie mau cita neh.. Malam semalam HH masakmasak. Nak try resepi baru la katakan - Makaroni Bakar@Baked Macaroni tapi kan korang menda tu kurang menjadi. Biasa la 1st tym buat. Tapi buat semalam ada la rupa macam pixca kat bawah ni.. huhu.


-credit to google-


BTW, tak boleh la nak update resepi kat blog. Uhukk. Really frustrated and sad.. but he wanna try it too. So, HH bagi la. Memang HH masak untuk dia pon.. hehe. Malu oii masak tak jadik but next tym i'll try do the best keyh?? Fortunately, dia makan sampai abes means sedap gak la tu yer . Okay, HH memang suka masak specially untuk orang yang HH sayang(pengakuan jujur) huhu.

Lagi la untong kalau couple dengan lelaki yang pandai masak dan suka masak kan?? hehehe.. Ada sorang mmber HH nie.. Wah3... Suke la tengok dorang ni.. Pakwe pandai masak.. Selalu bagi kat mmber HH nie makanan yang dia masak.. Khas untuk member HH la.. He loves to cook for his love. How sweetsssss kaw Nina !! nak jugak.. huhu.. 



P/s : Thanks for the recipe and very helpful pix...It truly helped this first time cook itMy lurve really loved it. It was totally yummy even it's not same like the pixca(perasan) huhu.. To my mother-in-law : Sorry HH buat sikit jer smlm.. Next time HH masak lagi yer umi.. hehehe ^^




Thank you for reading this entry :)

04 December 2011

.: Lirik lagu : Stereo Love - Edward Maya :.


Assalamualaikum

Hye hye hye my lurvely readers.. HH nga duk gila layan lagu neh..  best giler tau. Da jadik ringtone hp HH skang.. hehe <3 Meh layan samasama :)

When you're gonna stop breaking my heart
I don't wanna be another one
Paying for the things I never done
Don't let go,
Don't let go
To my love.

Can I get to your soul?
Can you get to my thought?
Can we promise we won't let go?
All the things that I need
All the things that you need
You can make it feel so real.

Cuz you can't deny
You've blown my mind
When I touch your body
I feel I'm loosing control
Cuz you can't deny
You've blown my mind
When I see you baby
I just don't wanna let go.

I hate to see you cry
Your smile is a beautiful lie
I hate to see you cry
My love is dying inside

I can fix all those lies
Oh baby, baby I run, but I'm running to you
You won't see me cry, I'm hiding inside
My heart is in pain but I'm smiling for you

Can I get to your soul?
Can you get to my thought?
Can we promise we won't let go?
All the things that I need
All the things that you need
You can make it feel so real.

Cuz you can't deny
You've blown my mind
When I touch your body
I feel I'm loosing control
Cuz you can't deny
You've blown my mind
When I see you baby
I just don't wanna let go.

When you're gonna stop breaking my heart
Don't let go,
Don't let go
To my love.

I hate to see you cry, your smile is a beautiful lie

I hate to see you cry, my love is dying inside(x3)

I can fix all those lies
Oh baby, baby I run, but I'm running to you
You won't see me cry, I'm hiding inside
My heart is in pain but I'm smiling for you
Oh baby I've tried to make the things right,
I need you more than air when I'm not with you,
Please don't ask me why, just kiss me this time
My only dream is about you and I 


Thank you for reading this entry :)

.: Lirik lagu - Love You Like A Love Song cover by Sami :.



Assalamualaikum




Hye peeps ! Korang mesti suka kan dengar lagu neh...Lagu asal Selena Gomez.. tapi yang tu rancak siket. Lagu ni pulaks menyentuh kalbu, melodi yang teramat indah! ... No more No less.. Love it damn much !! 


It’s been said and done
Every beautiful thought’s been already sung
And I guess right now here’s another one
So your melody will play on and on, with
 best of ‘em
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A centerfold
 miracle, lyrical
You’ve saved my life again
And I
 want you to know baby

I, I love you like a love song, baby
I,
 I love you like a love song, baby
I,
 I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I,
 I love you like a love song, baby
I,
 I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat

[Verse 2]
Constantly, boy you played through my mind like a symphony
There’s no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I’ve been rescued
I’ve been set free
I am hypnotized by your destiny
You are magical, lyrical,
 beautiful
You are… I
 want you to know baby

I, I love you like a love song, baby
I,
 I love you like a love song, baby
I,
 I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I,
 I love you like a love song, baby
I,
 I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat

No one compares
You stand alone, to every
 record I own
Music to my hear that’s what you are
A song that goes on and on

I, I love you like a love song, baby
I,
 I love you like a love song, baby
I,
 I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat
I, I love you like a love song, baby

I,
 I love you like a love song, baby
I,
 I love you like a love song, baby
I love you…like a love song…

Lalalalalalalalalalalaa... Suke gilergiler sami nyanyi.. ta tau nape.. hehehe.. Rasa wendu la pulaks kat dia.. Hikhik <3<3<3


Thank you for reading this entry :)





03 December 2011

.: my kesyayangan hancurr.. :( :.


Assalamualaikum

Hye my lurvely readers ! Apa perasaan korang bila barang kesayangan korang rosak, hilang or hancur lebur.. huk2.. mesti sdeyh kan?? HH da mengalaminya siang tadi.. 

Otw balik dari kerja.. Sedang leka bawak si Ego tue tetibe bunyi sumthin jatoh.. See??Where's my handphone?? Ouhhhh NO my phone ! Tidakkk ... huhu.. HH pon cepatcepat U turn... And yang paling menyayat hati, dah kena pijak dengan kenderaan len then HH kutip satusatu bahagian.. Semua orang kat tepi jalan dan atas jalan tu tengok HH.. Bukan nak tolong kutip.. Sapew yang ta sdeyh hadiah dari ayah tu... huhuhu... 

Now HH guna handphone adik.. Pinjam sat.. hehe.. Malang tak berbau.. macam ni la.. Ayah cakap nak ganti yang baru.. Aiseyy !! Senangnya dalam hatiiii... hihihihi.. Lurve u larh my dad... :p


Thank you for reading this entry :)







.: Nilai persahabatan :.



Assalamualaikum


Hye peeps !! Apo kabo?? Hehe. Hope sehat la yer semua. Sekarang ni HH tengah duk setting lappy neh..Haih.. Entah ape masalah la..huhu.. jap okay jap KO..nak yang baru agaknya nih.. hihihi.. 

Okay lah tanpa membuang masa emas yang berharga ni baek kita sembangsembang dulu kan?? Haa.. semalam HH and my besties – NadyaSheqeen&Munirah keluar pegi KBMall. Ala takkan korang ta tau lagi kot.. Datang Kelantan tahu la.. hehe..

Kami berempat keluar after semua ada.. Cukup kuota orang cakap.. yela lama sangat dah tak hangout dengan dorang suma.. Sheqeen further study. Muni pulak praktikal.. HH kerja and Nadya jela yang dok terperap kat umah.. tunggu nak sambung sem baru ja.. ngeee ~

FYI, After kami jalanjalan pusingpusing satu KBMall tuh then sampaisampai jek kat umah.. Nah ! amek kau ! lenguh satu badan. macam lepas angkat berat jek. kuikuikui. pusingpusing sambilsambil cari barang yang nak dibeli. Handbag pilihan hati Nadya dah takde.. sumone got it first.. huhu.. Dah la limited beg comey tu.. Then kami pegi tengok kat butik lagi satu ada je beg tu tapi kan korang…. Perrgghhh !! mahai nak mampuih ! huhu… beza 10 ringgit even 20% less.. Padahal kedai bersebelahan jek.. huhu.. Dah tu dia tak ambil la.. Kecian Nadya.. Next tym kita beli len yer sayang…

After penat jalanjalan cari barang, tibe lah masa tok makan.. Destinasi wajib kami berempat – PizzaHut.. hehe.. Bila semua dapat makan macam biasa la tak berbunyi mulut tu tapi sempat lagi suruh si waiter tu snap pix.. And then we got this !!



Hmm.. even tak lama sangat keluar dengan dorang semalam tapi hepi giler cuz lama dah tak jumpa then masingmasing ada komitmen..HH dah lama kawan dengan dorang nie.. Nama lagi bestfrens kan.. Apaapa hal kami akan share. Ada problem jek dorang tolong, same to me.. Sdeyh and Happy samasama..

They are my REAL frenz and InsyaAllah kawan dunia akhirat.. Takdenye dorang yang macam kawan yang penah HH kenal likes makan kawan, tikam belakang, gunting dalam lipatan bagai tuh. Tapi takpela.. Wt bygone be bygone.. Lau ingat pon wat sakit hati jek kan?? Semoga mereka BAHAGIA dengan hidup mereka sekarang.. huhuhu… :D


p/s : Entri ni hanya sekadar perkongsian. Belajarlah memaafkan seseorang dan belajarlah menerima kemaafan orang tu. Tak rugi pon la kita buat macam tu.. Ada duit korang habis?? Tak kan?? Huhu.. Hargailah nilai seorang kawan tu.. So,, tepuk dada tanya la iman masingmasing..


Thank you for reading this entry :)


30 November 2011

.: last entry for november month :.


Assalamualaikum..

Hyeee korang suma.... ouh, HH kehabisan idea sudaaa ta tau nak update mende.. Tapi ni entry untuk bulan sebelas ni la.. cepatcepat jek update kan.. hehehe... btw, skang HH&MyBestie(Nadya) nk pegi kuar minum alangalang pegi beli num pin UPU untuk adik HH yang SPM tahun nie... Kalot kita tadi pegi bank sebab dia kata last date pembelian num pin hari neh tapi pegipegi jek guard tu cakap lambat lagi nk habes.. Lega dengar.. hehehe.. 

Hari ni kan rabu, kat Pasir Mas nih ada pasar malam.. Tiap kali kuar hari rabu mesti HH pegi pasar malam.. Ta tau apa yang seronoknya.. huhu.. Sebab macammacam ada kowt.. Jum la samasama.... kita beli makanan.. Korang nak makan apa? cakap jer semua ada... Cehh.. bangga la pulaks kan??? Of cuz laaa.. Negeri Kelantan ni kan kaya dengan makanan, kueh mueh yng pelbgai taw ! Sape setuju angkat la tangan. #tah betul ke tak HH ni?? kuikuikui ~ 

Balikbalik cuti lama ni sempat la jugak jadik S/U kat tempat keje ayah... Ala tolongtolong sikit jek.. Kemas ofis, bayar bil, angkat call customers. Juz for gaining experience la org kata.. dapat la jugak gaji sikit banyak bole la wat minum air dan makan mee celup celup.. Bukan churp churp taw ! hehe.. best taw ! tu pon salah satu  makanan fav HH.. Kat tempat korang ada tak?? (Lau kat penang, susah nak dapat. Selalu kempunan nak makan tak dapat, bila balik kelantan je boleh makan puaspuas.. hihihi).

okay la.. HH mintak diri dulu yer korang..... Nak pegi jalanjalan dengan nadya nie... Bubye !! to my bestie Sheqeen ~ cepatcepat la balik yunk... Kate nak pegi KB Mall.. huhuhu... Daa.. TC everyone :)


Thank you for reading this entry :)

.: Wordless Wednesday #10 :.


Assalamualaikum


Jum suma p pasar malam.. hihihihi ~


Thank you for reading this entry :)

26 November 2011

.: Selamat Menyambut Awal Muharram :.


Assalamualaikum..

Kepada semua muslimin dan muslimat di luar sana.. HH nak ucapkan Selamat Tahun Baru Islam/Salam Maal Hijrah.. hehe.. Dah baca doa akhir tahun dan awal tahun tak tadi?? Kalau dah baca bagusla... Sejuk ati mak.. hihihi... Dapat jugak pahala kan? 

Alhamdulillah... kalau baca doa akhir tahun tu semoga apa yang belum dilaksananakan akan tercapai dan mendapat azam baru.. Untuk doa awal tahun pulak kita mendoakan semoga benda yang tak elok jangan diulangi dan kena insafi.. Samasama kita renungkan yer.. :)






Thank you for reading this entry :)

22 November 2011

.: lirik lagu : KELIRU (Ruth Sahanaya)



Assalamualaikum

Hye peeps ! malam ni mood melayan lagu lamalama jer.. Haa.. jumpa la lagu ni.. so, layan la sama yer.. :))

Di lubuk hatiku tersimpan
Ada rasa bimbang
Yang enggan ku ceritakan
Ternyata baru ku sadari
Sirnanya hatimu
Yang engkau simpan untukku

( korus 1 )
Aku cinta kepadamu
Aku rindu di pelukmu
Namun ku keliru
Telah membunuh
Cinta dia dan dirimu
ohhhh....

Oh... Tuhan
Maafkan diriku
Telah melangkah lubuk
Memberi bimbang di hatinya
Kutahu
Engkau telah berdua
Tak mungkin kurasa
Melepas kasih antara kita..



Thank you for reading this entry :)

14 November 2011

.: Semangat !! :.


Assalamualaikum

Disebabkan nak final exam besok, demam mula menyerang HH. Pening kepala, sakit tekak, panas dan macammacam lagi lah.. Haishh !! Dugaan suma ni. Okay I think I should treat myself to wake up and fighting that's why HH masih lagi bersemangat pergi kelas pagi tadi#nak bincang soklan spot punya pasal. Huhu. Ni orang panggil demam terperanjat agaknya plus dengan banyak masalah yang sememangnya tak larat da nak fikir tapi sempat lagi update belogs kan?? huhu.. 

HH dan kawankawan buat study group. Okay nampak la dorang pon demam jugak. Demam study pulun giler(struggling). haha. If nak dapat cemerlang/dekan la senang kena la ada 'Learning Style' masingmasing kan?? So, kami semua semangatsemangat nak final nih but at the same time muka buku dan belogs kesayangan ni pon on jugak. huhuhu ~ 

Semangat tu penting. If takda semangat, memang tak bangun dah dari katil tu. nak tido jek sepanjang hari. huhu. kata nak berjaya kan. So, kena lah berusaha. Usaha tangga kejayaan. hihihi ~ But i love this quote.. Member bagi.. =)

dalam susah adanya penyudah, 
dalam sulit adanya jalan,
dalam sukar kan temui kesenangan, 
itu hidup manusia yang tak mengalah.. yeah!!!!!!


boleh sengih ag lah even demam pun.. kata semangat kan. 

Okay lah korang doakan HH untuk final 2 paper lagi ni and get well soon yer... huhu.. Bubye everyone ^_^


Thank you for reading this entry :)




13 November 2011

.: Kenapa dengan Bowling?? :.


Assalamualaikum..

Hye peeps ! selamat pagi HH ucapkan kepada suma.. Pagi lagi ker dah kul 12 lebih dah ni hehe... Ok lupekan sajew.. hari ni nak bercakap pasal bowling. 

Ada apa dengan bowling? Kenapa orang suka sangat main game ni including HH okay.. hehe.. Tapi ada jugak yang tak suka main.. Yang tu lagi pelik... Whereas bowling ni banyak advantages dia. Tapi suma orang lain pandangan lain cara dia kan? huhu.. 

Okay, straight to the point.. kalau suma nak tahu, bowling ni adalah indoor games yang popular di dunia. HH suka main game ni & game ni dah jadik sebahagian dari hidup HH.. Weekend jek mesti turun main. Genggeng yang terer main lagi ialah geng senior tapi HH tak berkesempatan lagi nak lawan dengan dorang kalau hari biasa.. Ikot kan tournament jela dapat lawan dengan dorang. hehe. Join tournament tu pon bawah Gerko IPG yang budakbudak buat.. 

Okay, sejak duk Penang ni start dari semester awal sampai la skang kalau hangout dengan membemembe ke mesti akan pergi main bowling tak kira la apa pon tapi tu dah memang game WAJIB kami.. Kalau boling dekat Summit&Megamall tu asyikasyik muka kami ja..Yea, but it was fun though. I've tis game and we REALLY enjoy playing it together.. Hik3..

Tapi kan korang, nak main bowling kena la tau jugak macam mana gaya permainan like postur badan yang betul, fokus, cara pegang bola, kedudukan korang, kelajuan dan yang paling penting style korang time bermain tu... huhu.. Selain tu dapat menyihatkan tubuh badan kita dari tak bersukan langsung. Tak main outdoor pon main indoor jadi la.. Main banyakbanyak game dapat jugak keluarkan peluh tu.. Tak ke jadik sihat camtu.. hehehe.. 


Btw, layan jela pic2 kat bawah ni yep.. huhu... 

Adik HH+KakWa+Echa =)



n ni masa tournament 1st HH

p/s : Law nak ajak HH men bowling HH on jaa... Anytime, kami suma sporting..Besides, dapat la kita eratkan silaturrahim kan2?? hehe..  :)



Thank you for reading this entry



.: malam yang suram :.


Assalamualaikum


Hye peeps ! Tengok tajuk entri tak rasa mau tampar HH ke?? huhu... Ada pulak malam yang suram kan?? Seram sejuk jek rasa.. Angin sepoisepoi bahasa kat luar datang bawak masuk bayu pagi pulak kat bilik nih... Sejukkkk.. hehe.. Haishh apa la HH merepek pagipagi buta ni kan... hihihi.. Sajew la.. Mata taknak melabuhkan tirainya lagi, so sedang cari idea nak update belogs ni la..

Bila kita BW blog orang lain semuanya bagusbagus, entry menarik, syok tapi blog ni pa pon takdak.. huhu.. sdeyh.. Nak mintak di REVIEW pon malu aih.. huhu.. If korang ada pape nak share, sila la bagi tunjuk ajar kat HH ni yer.. Maklumla kita budak baru belajar..hik2.. Tak salah kan berkongsi pengalaman.. Sharing is Caring.. 

Okay la.. tak nak melalut lamalama.. Btw, enjoy your day ya !! =)



Thank you for reading this entry :)

11 November 2011

.: [11 11 11] 1st Giveaway Myna :.



Assalamualaikum




Bw bw bw tadi terjumpakla GA nih.. Dari dok tension pasal masalah orang lain baik join benda nih kan?? Hilang gak tention sikit2...


Nak join tekan banner




HH tag anis athia , una , liyana.. Okay done !! 



Thank you for reading this entry :)

07 November 2011

.: Back to fight & Salam Eid !! :.


Assalamualaikum

Hye hye hye korang suma.. Hari ni baru hari kedua raya tapi HH dah kena pergi IPG balik sebab besok final exam.. Haih.. kita ni tak puas lagi raya taw ! baru nak merasa daging segar tapi dah kena mai sini.. Hikhikhik.. Tapi takpela, datang kembali untuk berjuang.. Yeahh !!  berjuang menempuh final exam ni..

Okay.. di kesempatan ni jugak HH nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha(bagi muslimin dan muslimat seluruh dunia) hehe!! Makan daging puaspuas yer :)))


P/s : Korang tolong doakan sekali semoga HH dapat jawab dengan elok yer final nanti.. Thanks.. Nanti HH kasi cokicoki.. hehhehe.. :D



Thank you for reading this entry :)


02 November 2011

.: wordless wednesday #9 :.



Assalamualaikum


Hye Hye Hye !! mata masih belum mau melabuh tirainya so curik masa update belogs ni la dulu.. Da lama ta buat entri sal rabu tanpa katakata neh.. Hari ni tergerak hati buat entri sal ni.. hehehe.. :D


curik dr google. hihihi


haa.. yang ni lg 1.. suke pose ni.. huhu :D



Mood : Nga angau kat dia ni lah.. Hensem kan2??  Hope malam ni mimpi dia.. hehehehe.. Daa korang =)




Thank you for reading this entry :)

31 October 2011

.: Hirup Udara Segar ! :.


Assalamualaikum

Alangalang pergi ke tempat member study sempat la jugak HH singgah bersantai dekat Pantai Bukit Kluang, Besut Terengganu hari tu... Even kejap jek pergi pantai tu tapi HH rasa tenang. hehe.. Hmm tempat ni boleh tahan gak la dengan pantainya yang cantik, bersih dan luas serta suasananya yang menarik menjadikan pantai ini menjadi tumpuan pengunjung. Haa kalau korang nak tau, ada guagua kecik tau kat sini yang menjadikan pantai ni unik dari yang lain..tengok budakbudak dok mandi pon rasa nak mandi gak.. hehehe.. 



Balikbalik dari pantai tu singgah beli otak otak, satar & kopok lekor.. That's all my fav taw ! Makanan yang WAJIB beli.. huhu..


nyummmy !! =)



BTW, Thanx a lots to someone who bring me there. If korang pergi ke Besut jangan lupa singgah ke sini yep ! huhu.. 






Thank you for reading this entry :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com