halaman utama

23 January 2013

.: SCHOOLOGY vs FACEBOOK :.

Assalamualaikum

Sekarang ni ramai guru-guru yang memanfaatkan sistem pembelajaran online di sekolah. Namun tak semua media pembelajaran yang diketengahkan sekarang memberi keselesaan kepada guru-guru di sekolah. Hal ini juga bergantung kepada keperluan penggunaan terhadap sistem tersebut. 

Tetapi ia berbeza dengan Schoology, ia memiliki konsep yang sama dengan dengan facebook. Ada kod akses tertentu mengikut kursus untuk Log In mende nih. Lihat contoh di bawah.



Jika anda pengguna Facebook ataupun Twitter, anda tidak akan mengalami kesukaran ketika menjelajah Schoology (lihat gambar di atas). Walaupun tidak memiliki warna yang sama dengan facebook, namun ciri-cirinya sama dengan facebook yang selalu kita gunakan.

Schoology juga menggunakan istilah-istilah yang biasa kita digunakan pada Facebook, seperti Recent Activity, Messages, Course, Resource, Groups, Assignment, Attendance dan seterusnya. Kelebihan lain Schoology adalah untuk melihat semua aktiviti student pada setiap kursus, assignment, discussion dan lain-lain. Nak memuat turun dan memuat naik bahan-bahan juga senang. 

So, ini cara mudah melakukan discussion. 

TQ for reading :)



20 January 2013

.: Belit-belit camtu tak rimas kew?? :.

Assalamualaikum


Hye my lovely readers.

Tajuk P&P kita pada hari ini ialah.... Wah kaw ! Cam nak mengajor budak dah. Haha Okeilah ni HH nak bercakap siket pasal bawal. Eh japjap bukan IKAN BAWAL yer tapi KAIN TUDUNG BAWAL. hehe.. Berat nanang lau kome pikior itu ikan bawal. Dah aku ni kenapa cakap bahasa pelikpelik belitbelit lagu ni, 

Nowadays makin banyak pulak pesyenpesyen tudung no matter bawal ker shawls ker and others hijab ke kan tapi yang makin memeningkan kepala HH nyer Style belitbelit dah macammacam. Belum style tu nak UP dah kuor style len.  HH macam nak jep tanya " Eh kau ni pakai tudung belitbelit tu tak rimas ker" "Tak tercekik ker leher tu" " Pin jarum peniti banyakbanyak kat kepala tu tak takot tercucuk ker?" Wakaka byk giler soklan. Haha.. Dulu kala juz pakai tudung bawal letak pin biasa jep tapi skang wow ! Amazing. 

HH pon dah ketinggalan zaman tak ikot trend la orang kata. HOho tapi lain orang lain caranya kan u olls ? Dekat Instag and TWeeter tuh dah ramai yang buat page tapi HH *buat dek* jela. Bukan tak concern tapi dorang berniaga ni tak kena tempat. Elaun pon belum masuk ag maa.. If elaun masuk kompem dah HH kebas SEDOZEN ke.. Mihmih ~ Lets scroll down jenihjenih tudung bawai yang jenuh nak pakai ni. jumjum !



Datin Juma yg howt gituw. Byk inspire by her. huhu. Cantik2 suke2
Sulamsulam dekat atas kepala pon ada
Leyah - new collection. 

bawal petakpetakpetak datin juma lagi. hihii

Bawal Ersalina pon ade la.. mentang2 la skang tengah femes dgn citew Setia Hujung Nyawa ni kan. hoho.

Banyak sangat choices sampai HH pon pening dah yang mana satu pilihan kalbu tapi hati tetap berkenan gaya ini.. taraaaaa.. 




Datuk CT punyer.. Cantikkkkk lah dia bertudung litup cmnie.. Alhamdulillah. Nampak belitbelit tapi cantik jew.. Aduhai hati. kalaula aku cntik comel macam Datuk CT nie kan. *Berangan lah kaw * haha..

Ni pun retis jugak u olls. haha. retis yang xberapa nk up... Ni HH la. kekeke. Macam ruper Tasha manshahar tak ?? lalalalla*muntah hijau* 

itew pakai pin gituw2 jer wak xdep belit2 pun. Ngeee :D
Banyak lagi lah rupenye jenisjenis tudung bawal latest nie.. yang ada manikmanik, batubatuberkilat, petakpetak, labucilabuci and sulamsulam, polkadot pon ada. Hihihi.... Btw, HH Salute la dengan designer yang pemikiran dorang ni kreatif bebenor. Elok juga lah banyak online shops yang juai tudung lagu ni at least anakanak dara bulih pakai and menutup aurat... Itu dah memang diwajibkan dalam Islam. Moga lebih ramai lagi yang akan menutup aurat. Ameen. InsyaAllah.. 

**Dapat elaun teruih terjah mende nih ! hik2 :p



Thank you for reading :)






09 January 2013

.: Sweet 22 Annyss :.

Assalamualaikum

Hai pembaca belog HH.
Tahun nie dah masuk tahun keempat HH celebrate Birthday di perantauan. 
Sangat berdukacitalah hati ini. Huhu. Perjuangan harus diteruskan. Tak gitu ?? Tak sabar tunggu tahun kelima *lastyeardegree* keke 

Tepat 12 am 9 January 2013 genapla umo HH 22 taon. tua dah kan ?
Ase kejap jer dah meningkat jadik 22
HH bersyukur sebab HH ada ramai kawankawan yang menyayangi diri ni. 
Ucapan dah bermakna bagi HH. Tu tandanya depa ingat. Kih3 ~

I'm really appreciate for all the wishes from Parents, Auntie, Sisters, BFF, Friends and specially from IncIkGuLaHaTi. Thank you sayang ! 



Semoga hidup ini sentiasa dirahmati oleh Allah s.w.t dan dipermudahkan segala urusan. Dengan bertambahnya usia, makin dekat dengan pencipta. InsyaAllah sentiasa jadi anak yang solehah and title isteri solehah juga bakal menyusul. Ahaks !!   

Thank you for reading :)



02 January 2013

.: New Year New Resolutions :.


Assalamualaikum 

Hye Peeps ! Pekabo ?? 
Ini adalah entri pertama HH pada tahun baru 2013 nih ! haha semangat woo ! 

Bila dah tiba tahun baru mesti korang ada azam baru kan ? 
Tak terkecuali dengan HH

Hari nie bermula la sesi kuliah di bumi bainun ini sebagai guru pelatih 
Semester 5 tahun 3 Ijazah
Huuu... umor jugak dah meningkat naik jadila angka yang secantik ni 22. kah3 *bangga ! 




Antara azam HH ialah
jeng jeng jeng 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Kekalkan pointer *wajib*
Usaha lebih sikit dalam apa jua kerja 
Bebas daripada segala macam HUTANG
Lose weight 5Kilo from NOW
Open a saving account for E-Day nanti *Wink ! 

Bukan azam jer kena rangka. bajet 2013 pon kena jugak. Setiap orang mesti ada azam  dan semua perlu usaha utk mencapai azam tersebut. Heee ~

"Selamat Tahun Baru 2013"

Thanx for reading :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com