halaman utama

10 October 2011

.: Necklaces & bracelets giveaway :.


Assalamualaikum

Ha ni la padahnya bila BW sana sini terjumpak lagi GA ni.. 

nak join klik sini 

Okay.. dia suruh pilih three necklace.. 
HH pilih No1,No2&No5

Mau tag 

Okay done !! Hari ni tarikh tutup.. Hope dapat GA nie.. huhu.. Tengs ! =)


Thank you for reading this entry :)

.: Karnival Sukan Zon Utara #2 :.



Assalamualaikum..

Entri ni dah diperam 2 hari. hehee. Sambung balik keyh?? huhu.. Karnival Sukan Zon Utara yang berlangsung di IPG KSAH Sg Petani Kedah..

Tiga game yang join untuk fasa dua ni------> Volleyball lelaki perempuan, sepak takraw & Basketball perempuan sajew.. Kali ni rezeki tak menyebelahi kitorang.. Tapi takpela.. Janji dah buat yang terbaik.. So, kami pulang dengan tangan kosong.. Lain la last week dapat gak gangsa.. huhu.. 

Dah tau kalah so ape lagi, balik la dengan kepenatan,kesakitan&perasaan yang hampa..Kesian, ada yang dah sakitsakit badan dan urat sendi bagai.   Neway, tahniah HH ucapkan kepada semua player.. Korang memang best&terbaekkkk lah orang cakap.. InsyaAllah next year kita bawak pulang emas keyh?? huhu.. 

team volley gurlz

volleygurlz&boys


volley lelaki

takraw 

muka penat doe.. huhu



Next week Karnival Sukan Zon Utara Fasa 3 pulak dekat IPG Perlis untuk game Netball,Tenis&Bola sepak. Gudlark yer kawankawan suma.. :)





Thank you for reading this entry :)


.: Buruk SikU :.



Assalamualaikum

Hohoho buruk siku?? Ni bukan sebab bagi barang ambil balik yer.. Jangan salah tafsir.. hehe.. Siku da jadik buruk da garagara si Cali(serangga kejam) neh.. Hadoi.. Tak habishabis cari pasal dengan HH.. Kang kill suma baru tahu.. huhu.. 

Dulu kena kat lutut sajew then melarat habis ke bahagian badan lain akibatnya nak mandi pon ta boleh., tido pon ta boleh, apa pon ta boleh.. Huh! geraamm.. Now dia datang geget kat siku pulaks.. Nakal betol la si Cali ni kan?? Tinggal bisa meratarata.. Haishhh ! 

kena pakai plaster sbb t'lalu buruk. huhu. baru kena tadi.

Paling teruk HH kena cali ni masa semester 1 ppismp. Da la hari tu nak kuar dating dengan ehemehem. Dia datang sengat kat muka. Habis bengkakbengkak mata & seluruh muka ni.. Jadik korea kejap.. Si sepet.. Tapi takpe si dia memahami.. hehehe.. 

muka masa kena cali sem 1 ppismp.. huhu sepet. 

don't you dare to kill them !
Kesannya makin lama akn jadik macam ni la. See see ----------------->>>
Kat siku HH macam ni la tapi panjang. sakit doee.. buruk kan3?? huhu.. 

Ruparupanya si Cali ni banyak nama.. Huhu..Nama saintifiknya Coleoptera : Staphylinidae.
Roomate HH panggil Wahid. hehe. 



Nota kaki : Jangan bunuh si cali ni sebab dia akan berdendam dengan kita. Mungkin lebih parah dari ni lagi korang kena nanti.. huhu.. TC.. bubye :)


Thank you for reading this entry :)

.: "Angry Bird Keychain Giveaway By Lulu Caldina" :.



Assalamualaikum...

Wah wah wah GA lagi..
Kali ni by Lulu Caldina pulaks.. Sape tak kenal kn?? huhu..


Nak join sila klik sini.. huhu

Okay.. Selamat m'join yer suma.. 

Tengs !! =)


Thank you for reading this entry :)

.: Fantaghirolynn Giveaway :.

Assalamualaikum

HH join GA lagi.. 

klik sini kalau nak join

Kali ni hadiah macam menarik jek.. 
Dapat selipar angrybird katanya.. huhu.. 
Apa lagi?? Tarikh tutup lambat lagi..

Jum join ramairamai memeriahkan lagi GA ni.. :)

Okay tengs ! 


Thank you for reading this entry :)

.: Tips bagi rajin baca buku manual :.



Assalamualaikum

Bangunbangun pegi kelas tapi kelas satu jam sajew hari ni. Sangat menyeronokkan.. Lepas kelas pegi makan kat kantin.. T'tengok dia tapi kelihatan macam lesu ja.. Macam orang tak sehat ruparupanya tak sehat betul.. Balik kuliah nanti makan ubat la awak ey?? Mungkin dia penat sebab baru balik sukan tu kot. huhu.. 

Skang HH bole rehatrehat kat bilik dan update belogs la nak buat ape lagi kan?? huhu.. Nak tido pon tak mengantuk lagi.. Tapi... nak update pasal apa yer?? Tolong bagi idea bole?? Okay lah.. Rasa macam nak bercakap sikit tentang buku manual.

Buku manual?? apa tu?? hehe.. Buku manual kamera lah.. HH belibeli kamera terus guna tak baca langsung pun buku manual tu. Perlu ke baca? Sampai yang ada DSLR tu kena download bagai.. huhu.. Perlu baca lah cuma HH sajew yang malas nak bukak&baca manualnyer. huhu.. Teruk kan HH ni? hehe

HH rasa ramai jugak yang ada kamera tak pernah nak baca buku manual kan? Ala ngaku jela. HH pon sama. Kekadang bila guna kamera dan salah setting ke apa barulah nak cari buku tu. Maklumla segala macam cara nak gunakan kamera ada tertulis kat dalam buku tu. Actually buku manual/panduan ni amat penting. Kalau tak penting buat apa dia nak bagi kan?? huhu.. 

Buku ni macam memandu kita bagaimana nak gunakan sesuatu barang dengan betul. macam hp jugak. Sekarang ni banyak yang canggihcanggih kalau tak baca buku manual macam mana nak guna. Kang tak pasalpasal bendalah tu rosak. Rugi jek beli mahalmahal. 

Kalau korang nak tahu, kita beli ratusan ringgit tu dia kira sekali dengan harga buku tu taw.. Kos untuk mencetak buku manual tu dikira sekali dengan harga kamera.  Pasni kena la baca semua manual yer.. Baru tak rasa membazir. 
ni haa User's Manual kamera HH. huhu. 

Kat sini ada tips bagi orang yang 'kurang rajin' baca buku panduan(manual) nih. hehe.. Scroll down

  1. Apa kata buku manual ni diletakkan atas kepala. Tak pon bawah bantal. Senang sikit malammalam sebelum tido baca dulu sampai la korang tido. Sedikit sebanyak korang baca jugak kan. hehehe.
  2. Sentiasa letak dalam beg nak pegi kuliah. Time kuliah, baca isi-isi penting dalam buku manual tu contohnya teknikteknik dan cara nak guna then highlight kan la. See, easy kan?? huhu.. 
  3. Orang lain baca novel kita baca buku manual. Kalau ada yang tegur cakap la nak jadi photog yang berjaya. Nak hasilkan gambargambar yang berkualiti dan bermutu. Pedulikan apa orang kata. Janji kita puas hati. mana la tahu dapat khidmat photog ke kan?? Dapat la jugak income tambahan tak perlu buat part time kat stesen minyak dah.. hehe.
  4. Kalau tak faham manual tu dalam bahasa lain ke apa, jangan risau google translate ada.. Translate jek kat situ InsyaAllah ia akan dapat membantu korang.. 
  5. Dalam buku tu jugak ada part penting dan ada yang tak penting. Korang tak payah la baca setiap muka surat juz skip dan selak muka surat yang korang rasa penting sajew. :)
  6. Bila baca buku panduan/manual ni, kita akan lebih faham akan cara penggunaannya dan boleh la kita ajar rakanrakan yang kurang mengetahuinya kan?? Dapat la jugak pahala nya. hehe. 
  7. Selesai baca. Tepuk pipi dan tepuk tangan sebab dah habis baca dah.. huhuhu.. 

Macam ni la HH bila boring dan takda keja nak buat.. Mengarut je keja.. Tapi tips kat atas ni bole pakai taw.. Jangan salah anggap pulak. huhu.. Ok then.. Bubye korang.. 


Thank you for reading this entry :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com