halaman utama

13 July 2012

.: Hilang arah :.

Assalamualaikum

Hye pembaca belog HH suma..  Eh eh hilang arah kenapa tu? Jom kita check it out. Huhu.

Kehidupan kita seharian nie yang sarat dengan kerja, tugasan, permintaan demi permintaan antaranya tentang tugasan(specially for student) sudah pasti membuatkan kita hilang arah.  So, dat's why la mental kita nie mudah jadik serabut dan tak dapat fokus kat mana-mana kerja.  At last, kerja tak selesai dan fikiran makin berserabut.

Setiap orang normal nie boleh jek hilang arah biarpun sekejap kan? Mesti perkara ni dah pena jadik kat u olls kan? Tetiba je jadik hilang arah, taktau nak buat apa. Ada kan ada kan ? Hihihi. Okay lah sebagai contoh jom kita tengok 

Situasi pertama :
Orang bercinta. HH highlightkan kat sni BERCINTA k. haha. Bila hubungan tu kira dalam tahap kritikal dan bermasalah mula la depadepa nie hilang arah taktau nak buat apa. Serba tak kena, prestasi kerja merudum, hidup tak menentu.. sayang punya pasal. Hubungan yang elok pon kekadang someone boleh jadik hilang arah jugak bila mana kekasih depa hilang sebab tak balas SMS tak sampai setengah jam dah mula gelabah dan terus hilang arah. Teruk kan penangan CINTA nie. Boleh buat orang jadik hilang arah serta merta. Hikhikhik.

Situasi Kedua :
Tempat kerja. HH belum lagi kerja jadik taktau macam mana situasinya kan juz baca dalam novel, tengok ceghita kat tv dan dengar umi potpetpotpet kat umah je. hehehe. Kenapa mereka mudah jadik hilang arah? Maybe sebab tekanan di tempat kerja yang banyak kan. Kerja bertimbun then big boss pulak nak cepatcepat siap sebab nak hantar proposal kat dato takot tak diluluskan pulak. kahkahkah suma nie novel punya pasal. Haa lebih kurang macam tula kan situasinya sebab tu orang akan jadik mudah hilang arah. hehe.

Situasi Ketiga :
Politik?? haa yang nie HH tamau cakap banyak tapi kebanyakannya bile tengok ahliahli politik oppss ! Takda mention sapa-sapa keyh?? Huhu juz cakap umum... Bila tiba musim mengundi, mula la jadik hilang arah semua tak kira la Tok wakil sniri mahupun pengikutpengikut depa tapi HH nampak depa nie macam hilang arah dah.. Kat dada-dada akhbar tu tak payah cakap la.. Semua boleh faham kan?? HUhuu malas cakap banyak sal nie tak pasal-pasal kena saman nanti. Hihi :p


P/s : Statement di atas sekadar pendapat HH sajew.. Tiada kaitan dengan hidup mahupun yang meninggal dunie. Haih HH pon tengah hilang arah nie. Taktau nak ikut situasi yang mana,. Hanya Allah saja yang tau... haiz.. 

Muka orang hilang arah sehari dua nie. 

Thank you for reading this entry :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com