halaman utama

12 June 2011

.: bangon sahor :.

Assalamualaikum

Alhamdulillah, nie dah hari ketiga HH berpuasa dibulan Rejab yaw. Da set mind untuk bangon sahor pagi nie wif hope takdela penat sangat nanti. Bila lappy da depan mata apalagi, open&write something new in my life la. Hehe. Peliks kn??

Ermm tadi HH makan masakan umi yang simple&delicious iaitu Nasik Goreng Kampung dengan sedikit kueh yang telah digoreng oleh Angah iaitu JemputjemputPisang yang sangat lembut. nyummy ~~ *kaklongnye tau makan jek, ta bagi sumbangan apeape pon kecuali basuh pinggan mangkok huhu* (^__^) sesudah makanmakan kami pon kemaskemas dapur&going to bed.
 
So, kepada rakanrakan diluar sana, kalau ade yang belum habis qada' puasa *gurlz only* tu silasila la ye. Still not too late. Bulan Rejab ni elok law berpuasa plus dengan puasa sunat sekali. Lagi bertambah pahala tu. Samasama la kita renungrenungkan yep. Bila da kt Hostel nanti susah. Malammalam mesti tummy boolat nie mengigau nak makanan. Pastu mula la nangez nak balik umah. kekeke.HH la tue. :p

Okelah, HH pon nak continue sleep jap ea. Bubye semua !~

TQ for reading this entry :)


.: Holidayz at Melawi :.

Assalamualaikum

hmm.. malam ney tergerak la jugak jari ni nak menekan keyBoard lappy yang telah sekian lama membisu without writing di belogs kesayangan ini.. 
maklum la 2minggu sudaa holiday & ia bagaikan satu penyeksaan bagi HH untuk balik ke IPG terCHENTA tu.. lagi seminggu HH berada di GoldEn Sand nie. 
waaa sobsobsobs..
tapi takpe, nama lagi student kan? 
so kena la terima hakikat yang kita ta boleh nak enjoy sepanjang masa right? 
berbalik kepada cuti nie,
HH baru jek balik dari holidayz bersama pemily dua ary yang lepas. 
kami bersamesame pemily MokCikPokCik yang len ke 
Pantai Melawi iaitu yang terletak di Bachok, Kelantan.
myDaddy da bOoking chalet for we all sekeluarga menginap. huhu gumbiree seh..
pada malam itu, 
kami ramairamai berBBQ sambil tengok wayang yang disediakan oleh 
salah sorang pemily kami
macammacam movie kami tengok sambil tergelakgelak 
especially movie Magika&HKLBR.. hehe..
Our meal that night ialah Barbecued chickens, lambs, prawns, squids, fishes  
and many more.
I'm full already !! hahaha..
pastu HH bangun seawal 5pagi kononkononnya nak tengok SUNRISE la kan tapi hampeh.... haha HH duk bilik jek, ta berani nak kuar sebab kat luar still gelap&sunyi.. 
*penakut jugak aku ni kan*
oke, jam sudah menunjukkan 7pagi. 
so, apelagi, HH cepatcepat kejut semua adeqadeq sebeb nak mandi pantai. 
dorang pon bangun la *terpingapinga* hehe..
selama 2jam lebeyh mandimanda dipantai, mummy suruh naek,
siapsiap nak baleq.. huhu...
itu jek kot kesah holiday HH masa cuti sekolah ni.. 
for sure korang punye holidayz lagi bez dari HH kan?? 
tapi takpe, even cuti kejap tapi ia sangat bermakna buat HH taw !
anyway,, kepada rakanrakan HH di IPG sana, masih belum terlambat untuk mengucapkan happy holidayz kan? so,, happy holidayz yaw !! moga bertemu lagi di lain waktu...
ni piccas sekitar melawi tue..:)
ready to go.. snap pics lu.. hehe


uda sampai.. d'muara chalet&pantai melawi
apabila budax kecix yg gemox memposingkan diri :)
BBQ tyms ^^
jum mandimanda di pantai.. huhuw ~
mau pulang sudee.. sob3..
 next holidayz daddy kate nak pegi Pulau Redang pulak..
xsabau waiting next holidayz ney.. huhu..
mood : excited !!

TQ for reading :)




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com