halaman utama

21 May 2011

.: mcD :.

salam.. selamat petang..


skunk HH kt mcD.. dok study dengan roomate,ain&anisah.. hmm HH pon taktau nak study pe gak tapi isnin ni exam Perkembangan kanakkanak(PKK).. so, baca PKK la kan? hehhehe tapi ni duk syok tengok ML la pulak.. minggu 8.. HH&roomate tergelakgelak sampai satu mcD ni dengar taw.. hahaha... okelah.. kepada kawankawan HH diluar sana, selamat study jugak yer... GOODLUCK 4 final nanti..;)

.: persoalan :.

salam...


malam ni HH tak pat tido lagi....
skrg dh 6.21 tp still tak dapat lelapkan mata...
HH dok teringat,terbayang&terngiangngiang lagi di kepala ni...
kenapa kenapa kenapa ini harus terjadi?
HH pon taktahu kenapa sebenarnya.. 
rasa cam diperbodohkan pon ada.. tp takpe HH kawan biasa je dengan dia..
ish ape ni? come on la baby ! takkan nak jadi cmnie kot ! bangkit la bangkit dari mimpi ni ! 


kepala da blank.. ok nyte everyone.. salam..

19 May 2011

.: gangguan semut gila&kelkatu:.

salam&selamat pagi..
pagi tak HH wakeup hari ni? hehe.. bangun study la.. petang nanti nak menempuh final exam taw ! hope bila bangun pagi bacabaca buku, dapat la jawab siketsiket ye daripada tak jawab langsung&tinggal kosong.. huhu.. ni HH nak berceghita pasal semut gila yang kaler itam&kelkatu. ta tau la ni musim dia ke ape tapi betolbetol tak selesa nak study. kejapkejap kena ganggu, pantang ade kepingankepingan makanan&nmpak cahaya siket teros bawak genggeng depa mai., huish ! tensyen betol la.. tak larat dah nak penyet sekorsekor so conclusionnya di sini, prepare la spray serangga tu banyakbanyak.. bagi semua semutsemut&kelkatukelkatu ni mati.. ngeee~ kejam kan? tapi betol.. okbai.. salam..






18 May 2011

.: kosong :.

salam...


adeih... tgok tajuk pon da twu.. mesti pening kpala kan?? huhu...
ye.. skunk ni HH tgah study FALSAFAH DAN PENDIDIKAN DI MALAYSIA(curikcurik update belog jap) hehe... bukan ape.. lau  study jek buku ni teros jadik songsang maklum la writernyew name MOK SOON SANG.. huhuw... banyak nak kena paham.. so,, conclusionnya disini HH ta tau nak tulih pe lam paper besok.... so korang,, doakan HH & jugak kawankawan HH yang len yer.. huhu cobaan...
oke lah.. tu jek nak sembang ngn korang kali neh.. bubye !! ^__^
muka da tention ngn buku beh.. bacabaca ta masok jugak.. haih... 

.: makan-makan : AYAM PENYET :.


Assalamualaikum..

ni entri untuk yang semalamsemalamsemalam punya... 
kesah anak yang merendui ibu&bapanya... huhu... 
takdelah.. ni pasal roomate HH.. 
dia rendu sangatsangat dekat mak&abah dia, 
jadi depa mai la penang..
roomate HH ni manja sket.. 
pantang berjauhan dengan mak&abah dia, 
terus duduk tak kena bangun pon tak kena, alamatnya tak tentu arah la dia.. 
oke, sesampai jek mak&abah&adeq roomate,
 roomate ajak HH sekali pegi makan ayam penyet dekat JJ.. 
sementara tggu orderorder sampai, 
HH,roomate&adeq pegi beli Baskin Robin.. 
adeqroomate mengidam nak makan eskrem.. hehe.. 
so,, belibeli, makanan da sampai, kami pon tewos makan... 
kenyang.. murah lagi rezeki hari tu..... 
sambilsambil tu dapat la jugak HH merasa kehadiran umi&ayah HH 
even mereka tiada disini.. 
huhuw sdey la pulak.. 
oke,, sekian untuk entri kali ni.. 
HH nak ucapkan banyakbanyak terimakaseh kepada PakcikTajudin&MakcikPauziyah&adeqFirdaus 
untuk hari yang bermakna & juga ayam penyet yang sodapp tu.. 
 tq gak kt roomate t'cayang...;))


*sumber : google image*

p/s nanti ade kesempatan HH nak bawak someone pegi makan kat kt situ sebab dia nak sangatsangat rasa AP tu cmna.. huhu.. sabo ea... ade rezeki kita makan lagi.. salam..

.: makan-makan : WAN ZAI :.

salam..

Hari ni, HH bersamasama roomate HH, cik wana wani & ain pegi makan dekat kedai makan WAN ZAI, perda.. kt situ lebih dikenali dengan kedai kenduri sebab masakannya ala-ala kenduri kampung gitu.. hehe.. HH order ayam goreng & air suam jek.. roomate & yg lainlain order ikan keli, ikan bawal.. makanmakan, sembangsembang, fuh ! kenyang giler.. 

roomate HH lagi la kenyang sebab dia makan ikan keli,ayam pastu tambah nasik satu pinggan lagi... banyak giler dia makan kn?? hehe.. tapi alhamdulillah, kenyang la jugak untuk hari ni.. esok lusa tak tau nak makan pe dah sebab da pokai skunk... huahuahua.... 

hah.. siap ade nom fon lg.. save jgn tak save.:p


Thank you for reading this entry :)

16 May 2011

.: Wishes : KAD UCAPAN SELAMAT HARI GURU :.

SALAM..
Di kesempatan ini, (16 mEi 2011)
HH ingin mengucapkan SELAMAT HARI GURU kepada semua guru 
dan juga bakal guru semua termasuklah HH sendiri.. hehe.. 
malam ni, HH bersamasama roomate HH telah menyiapkan satu design kad ucapan hari guru 
untuk warga Institut kami.. 
selepas melalui banyak peringkat, akhirnya terhasillah Kad Hari Guru kami sendiri... 
ni dia ^^

Lots of LOVE ~ HOneys & FahiMah..:))

diharapkan semoga kami dapat menjadi warga pendidik yang bertanggungjawab & berkaliber pada suatu masa nanti sesuai dengan tema hari Guru 2011 
 " GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA"
 sekian.. wassalam.. 

15 May 2011

.: ROOMATE ~ thank you for accompanying :.

Assalamualaikum..

Malam ni terlebih rajin pulak HH menulis entri.. Selalu malas giler sebab pas kuar jejalan, sampaisampai kat hostel HH twos tido tapi malam ni taknak tido la pulak even kuar seharian bersama roomate tercayunk.. ngee~ kononnya la plan kami juz nak pegi tukar tiket tapi datang pulak mood malas roomate tamau naik moto.. katanya penat.. yeke? hehe yela tu.. tengok muka pon da tau..

Tetibe, dia ter'mesej' la boy dia mintak tolong pegi hantar kami kat butterworth kebetulan pulak tadi hujan lebat. so, boy dia pon bersetuju la bawak kami sekaligus pegi makan tengahari. maklum la kami tak makan apaapa dari pagi, so perut lapar gila. sabo jek la. Sampai jek kt tempat makan, sowang jaga tempat, dua orang pegi amek makanan. HH la yg jaga tempat tuh.. hehe..

Ok then, pas makan kenyangkenyang, kami pegi la tuka tiket.. alhamdulillah settle masalah. on da way balik, entah kenapa tibatiba roomate tanya "nak p men boling tak?" HH jawab " oke jek ". pastu roomate call adeq dia then bagitau kami nak ke SP, men boling. sesampai jek kt Park Avenue tu, kami upset sebab lane full, ade tournament. tapi kami tidak putus asa, kami terus gerak ke Central Square, Sungai Petani sebab kat sana pon ada boling gak.

Sesampainya kami di CS tu, masukmasuk boling tengoktengok ada tournament jugak. tapi takpe, sis tu kate lagi setengah jam habis la. oke, kami pon g la teman adeq roomate makan sebab dia belum makan lagi. pas setengah jam, kami pon masuk balik ke tempat tu. actly, HH taknak main tapi adeq roomate dah bayar untuk 4 orang, 3 game. gila banyak.

Main punye main then masuk game ke3, roomate HH BENGANG dengan sorang laki ni, dia pegi amek bola kami tanpa tanya sepatah pon. tu bola yang roomate HH guna. cian dia taw.. tapi takpe dah last game. habis main jek, kami g solat. pastu g makan & teros balik hostel. HH sampai ketiduran dalam keta td, roomate yang drive. boy dia penat sangat kot. hihi..

Anyway, HH nak ucapkan TERIMAKASEH banyakbanyak kepada roomate(imah) & her boy(jae) kerana dah tolong HH. juga tidak dilupakan kepada adeq roomate, Firdaus A.K.A Matt Lanter(nama samaran) kerana belanja main boling tadi.. maceh ye deq.. tu jek yang HH mampu taip untuk malam nie.. nak lelapkan mata dah.. 
selamat malam semua ^^


Thank you for reading this entry :)

14 May 2011

.: MAAF YER KAK MANIS :.




salam.. 
HH nak mintak maaf sangatsangat kt Kak Manis sebab 
dah banyak kali HH kecewakan Kak Manis.. huuu ~~ 
masa Kak Manis mesej suruh emailkan design kan Kad Hari Guru tu, HH ta reply. 
Hari ni baru HH reply mesej kt Kak Manis yang HH dah sent kt email Kak Manis. 
HH rasa bersalah sangatsangat sebab design yang HH buat tu tak seberapa. 
Guna publisher jek, adobe tak dak.. 
tp tak tau la Kak Manis bole terima ke tidak.. 
lagi satu, HH nak mintak maaf jugak sebab tarik diri dari program tu 
sebab kebetulan 28 mei ni sedara HH kawen.. 
hope next time ade rezeki lagi.. 
HH suke bekerja ngan kak Manis.. 
Kak Manis baik.. 
ni la pix kenangan sekitar Program Pengisahan Kenegaraan taon lepas  

HH sayang kt kak Manis taw... 
dan sekali lagi dengan seikhlas hati HH mintak maaf ye kak..:(

.: dilema :.

 salam semua..
 hmm,, ni baru ley update belog.. 
al maklum la gune wifi maktab yg slow bagai nk rak ni.. 
berukband lak da dua bulan tak bayar.. hihi.. 
pahampaham jela bila da hujung sem ni.. 
HH skrg dlm dilema sama ada nk tarik diri g Program Pengisahan Kenegaraan @ balik rumah tapi masalahnya HH dah beli tiket balik rumah 29mei nie sbb nak pegi program tu pada 28mei lau tak HH dah ikot kawankawan beli tiket balik awal lagi.
pikir punya la pikir, laslas HH mesej Kak Manis & decide nak tarik diri dari program tu 
then besok pegi tuka tiket.. 
huwaaa da la nga pokai skunk neh, 
duet pon burn cmtu je tapi terpaksalah sbb cuti tak banyak ary pon, 
"family lagi berharga dari duet" .. huhu..
tapi takpe jarangjarang sekali balik rumah..


oke then,, my GOLDEN SAND....... tunggu kepulangan HH nanti yer..
miss u umi, ayah & adik2..
oke bye. salam..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com