halaman utama

30 October 2012

.: FiNaL.SaBaR :.

Assalamualaikum

Tiap kali final mesti akan ada masalah 
Final Exam kali nie sangatsangat memberi dugaan dan ujian yang cukup besar buat HH
Mungkin ini adalah ujian supaya HH lebih dekat kepadaNya. ya rabbi ya karim.. 

Setiap ujian ada hikmah2 kebaikan dari Allah SWT yang tidak dapat dicungkil oleh akal biasa manusia. Allah akan bagi pahala kepada yang sabar dan menerima takdir ni. 


Hope next paper HH dapat buat dengan sempurna. La tahzan. Amin. 


Thank you for reading this entry :)

27 October 2012

.: Selamat Hari Raya Aidiladha :.

Assalamualaikum
 Masih belum terlambat nak ucapkan kepada semua pembaca belog HH nie.

"SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA"


hehehe makan daging banyak2 la yer :p


Thank you for reading this entry :)

09 October 2012

.: Lagu pilihan : Begini caranya - Sam ft Yana :.


Assalamualaikum

Malammalam nie dok layan perasaan sesorang lah pulak. haha. 
Jom layan lagu pilihan HH malam nie ~ 


Aku tak bisa mengatakan perkataan
Kelu lidah bila berdepan kamu
Percaya pada naluri hatiku
Yang nyata sudah ada depan mata

Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta

Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku

Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta

Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku

suke la tengok dorang nie.. 


taktau pasepa. huhu ~ 


Thank you for reading this entry :)

08 October 2012

.: Buat hilang stress boleh la :.

Assalamualaikum

Hai pembaca belog HH.

Entry ni bukan nak bercerita pasal stress tapi adela jugak kaitan dengan nya orang kata sewaktu dengannya. Hehe. Lately memang banyak sangat kerja yang nak disiapkan. Makin lama study makin bertimbun2 kerja. 
Semalaman tak tido siapkan fail ISL and alhamdulillah sumenye siap hanta tepat pada masa. 

Boleh stress bila dok mengadap lappy lama-lama kan. Korang mesti sama gak. So, bagi menghilangkan stressssssssssssssss konon2nya la nie #panjang lh pulak. haha. HH main game HAPPY STREET. 



Sambilsambil berISL layan lagu dan main HAPPY STREET. Haha hilang jap stress. padahal takde stress sangat pon. Buat2 jer. Kekeke :p

Okay lah korang. Till then. So long. 

Thank you for reading his entry :)

06 October 2012

.: Sampai tak lena tido :.

Assalamualaikum

Hai my lurvely readers, how are you today?? Me?? Having knees pain. Haha. 
Okayla hari nie bangunbangun tido jek dok teringat bendalah ni sume. haish tak lena tido. 
Banyak hari dah mengidam adoyai. #mcm pregnant la pulak. Kuang3 trok betol. 

Especially mengidam yang nih 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kenny Roger's Quarter Meal. Nyum3
- ehsan adik google -

Second One is.... Taraaaa 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Chocolate Chip Muffin Coffee Bean. HH nak tekankan disini. ONLY @ Coffee Bean and it was just right – moist enough, not dry and had a lot of chocolate chips inside. Muffin kt tempat lain tak menarik perhatian.  Sebab tu yang nie jadik pilihan. bhahaha..


laaaaa ade lagi ker?? Yeeee ade la.. Nak yang ni jugak !
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Oreo Mcflurry McD. Only @ McD k !! haha 




Amboi banyak beno kamu nak yer Anis !! haha. Tu je kot setakat nie yang buat HH mengigau, tak dapat  lelap mata, terngiang2 kat tepi telinga dan macam2 lagi lah. Selagi tak dapat selagi tula duk sebut2 nak.

Haha.. Next tym HH update lagi yer. Bubye everyone. Have a great weekend ;)

Thank you for reading this entry :)



05 October 2012

.: Adik.... Semoga kamu tenang di sana :( :.

Assalamualaikum

Salam semua pembaca belog HH. Rasa sungguh sayu hati tatkala menulis entri ini. Berat untuk menerima kenyataan bahawa dia sudah tiada. Dalam senda gurau, gelak tawa... banyak kenangan kami bersama even dia hanyalah adik kepada rumate HH tp kami sgt rapat dan HH amat terasa kehilangannya.   



Al Fatihah kpd Allahyarham Mohd Firdaus (3 oct 2012)
Student UITM Merbok, Kedah


Adik.. Kak Anis tak rela adik pergi dengan keadaan camtu. Sebak dada bila melihat jenazahmu. Ya Allah redhakanlah hati ini menerima takdirMu. Hope rumate HH tabah menerima dugaan yang besar dalam hidup dia kini. I knoe she's strong..


Setiap yang bernyawa pasti akan merasai mati. Semoga cukup bekalan kita di dunia ini dan bersedia. Insyaallah 

Adik, semoga kamu tenang di sana dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman. Amin 


Thank you for reading this entry 



02 October 2012

.: Doa Agar Diberi Tempat yang Layak Setelah Meninggal :.


Assalamualaikum


"Ya Allah, masukkanlah aku secara masuk yang benar, dan keluarkanlah pula aku secara keluar yang benar. Dan berikanlah kepadaku dari sisi-Mu kekuasaan (pemimpin) yang menolong." (Al-Isra': 80).


Penjelasan:

Doa di atas dibaca bukan hanya dikhususkan ketika kita akan pergi. Tetapi dalam berbagai keadaan yang sering kali berubah sangat dianjurkan untuk dibacanya seperti akan melaksanakan pemilihan umum untuk memilih pemimpin. Doa di atas dibaca agar kita mendapatkan pemimpin yang jujur dan bijaksana. Baik juga doa di atas dibaca ketika kita akan meninggalkan tempat yang kita tinggali (dunia), memohon agar ditempatkan pada tempat yang layak setelah meninggal. Demikian Al-Qurthubi menjelaskan dalam tafsirnya.


Thank you for reading this entry :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com