halaman utama

30 August 2012

.: JPM RAyerrr :.

Assalamualaikum

Hye peeps ! How r u? 
Tak abes lagi ker raya?
 HH ingat balik Penang ni mood raya dah bertukar tapi still ade lagi kemeriahan raya.
Jabatan Pengajian Melayu IPGKTB dat mean HH punyer main course wat jamuan rayer daa. Ingat mcm biasa2 je tapi meriah la. Ada ketupat, rendang, kuah kacang, biskut rayer pulak macam2 lah. Yang penting suma orang hepi dan kenyang. huehuehue. 

nyummy3 !!! ~~

memang muka ceria. heee :D


dapat makan tak ingat dunia da. :p

pix dengan dia nie wajib ada. minah senget ! haha
mama kesayangan :)

Baru jer 4 hari kat sini dah mula rindukan family kat rumah sana. Hurm. sabor jela. 



Btw, Happy Raya once again !! Daa. tc guys !


Thank you for reading this entry :)

27 August 2012

.: Cooling Pad :.

Assalamualaikum

HyeHyeHye u olls ! Apa khabar suma. Hope sehatsehat selalu lah yer. Huhu. 
Sangat suke aty hari nie cuz my lappy dapat cooler baru dah. Heee :p

Sejok la siket dia takdala panas memanjang. 
Nak buat esaimen pon rasa selamat jer. hehe.



Ok, sambung buat esaimen. Daa u olls ! 

Selamat Hari Raya :D

Thank you for reading this entry :)

24 August 2012

.: EiD 2012 :.

Assalamualaikum

Hai my lurvely readers ! Hari nie baru ada kesempatan hupdate pasal raya.. Buzy beraya la katakan setahon sekali, lagi pula study jaohjaoh jarang sangat la jumpa family.. Selamat Hari Raya u olls even dah seminggu kita beraya. Hehehe. 

First EID tersangat2 sadis bagi HH, u wanna know why? haha sebab maseh ada peluang beraya bersama family tersayang specially my grandparents ni haa.. HH pakai jubah tau jangan main2.. tiru nenek.. Hehehe :p


Tak lupa my BFF, 1st raya wajib jumpa. Mood raya plus rendu yang membuak2 kat dorang nie. Shikin n Nadiah

Okay, 2nd EID HH balik kampung, dapat jumpa moyang and tokyang. Huehuehue 


Then, barulah beraya dengan mereka-mereka yang comel di bawah ini. huhuhu ~~~ 


yang candididid pon ada la.. haha

kami suma maseh single mingle. hahaha. 
Okay Last from HH


Thank you for reading this entry  :)



09 August 2012

.: Kebosanan :.

Assalamualaikum

Hye hye hye
HH mengalami tahap kebosanan yang tinggi hari nie taktau la bakpo. huhu.
Braso nok kecek klate pulok doh. hehehe. Saeng tengoh present depe tapi kito dup lilah-lilah kat blake nih dup main webcame huahuahua ~~

Inilah hasil dari kebosananku hari ini.. Cek mek molek. hahaha


Tak sabar nak balik raya ni.... Cepatcepat la masa berlalu.. 

Thank you for reading this entry :)

08 August 2012

.: Mak ! Nak kawen ! :.

Assalamualaikum 

Hai peeps !

Haha tajok entry tak bole blah maa.. Bape banyak daa entry pasal kahwin dalam tahon nie kan. haha.. Suma dok bercakap pasal kahwin, HH pon nak la jugak tulih sekadar renungan dan perkongsian. Heee.. 


Kawen? Yup memang tak dapat dinafikan kahwin@married ni memang seronok dan syokk banget bak kata orang Indonesia lah kan. haha. Tapi kita kena fikir jugak adakah sesebuah perkahwinan lebihlebih lagi dalam usia muda dapat membuahkan kebahagiaan? For me? of coz not sebab parent memang tak bagi kahwin lagi if tak abes study plus belum ada calon lagi. Huehuehue.. *mak nak tlg cari anak dato' kot. haha*

Cinta before kahwin memang la happy, dapat share kisah chenta dengan suma orang, romantik depan ramai, nak jugak bagitau orang yang kita nie dah nak kahwin and lau ada yang jenis tak sabar nak kahwin tu "Makkk !! saya nak kahwin ! " Erkk terkejut beruk mak oii orang tua tu.. Haha.. Tudia.. Bukannya mak tak bagi kahwin tapi kena la cukup Iman, ilmu di dada dulu yer macikmacik sekalian. hehe.. Mereka lebih lama merasa asam garam hidup nie so mereka tahu apa yang baik dan apa yang buruk. keke. 

Berlainan pula dengan yang wajib berkahwin atas sebabsebab yang memang tak dapat dielakkan such as nak elak dari berlaku maksiat, kena tagkap khalwat(wallahualam), and alasan yang paling mak boleh bagi kahwin la... study oversea ke sebab takda orang jaga kan, lau ada laki bole tolong tengoktengokkan. hehe. Tapi kalau yang still blaja jarak dekat tu hold dulu la yer.. Bersabarlah sayang. huhu Insyaallah ada jodoh takkan kemana. 

FYI, Seniorsenior HH yang belum abes study ni pon ramai gak yang nak kahwin............alasan : tanak posting jaoh, nanti boleh posting sekali dengan suami. Huhu takpala depa sampai seru awai.. Huhu.. Umi HH cakap " Tak payah dok gatal nak kahwin lagi, blaja dulu bagi abes, dapat keja hari ni esok tu nak kahwin bagitau umi, kalau kena posting kat Sabah n Sarawak pergi jer!" Huh pedas giler ayat,, Sdeyh HH.. Huhu.. So begitulah ceghitanya kawankawan...

Takat tu ja la nk merepek banyakbanyak takot salah fakta pulaks. For those yang bakal berkahwin tu Selamat Pengantin Baru yer.. Moga bahagia ke anak cucu.. tehee ~~ 

Suke sangat dengan pasangan suami isteri ni. huhu. 

Thank you for reading this entry :)

06 August 2012

.: Lagu : Sahabat - Najwa Latif ft. SleeQ :.


Assalamualaikum

Hye peeps !! Holla hello !! Sehat ker? Hope sehat la suma kan.. Jom kita layan lagu dari najwa nie.. best kot. Heee :D

Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Howoo.. howoo.. howoo

Kau ada dikala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu

Kau ada di setiap tawa
Dikala bahagia
Kau menjadi sahabatku
Selamanya


Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku [ho]
Kau lah yang satu [hahah yeah]
Menjadi sahabatku [hahah yeah]

Rap:
Yeah sahabatku
Tetap bersamamu jika kau perlukanku
Dan ku tak kaku tak kekok kalau sampai kita buntu belok yok [yok]

Berjangkit sesama seperti mengisi sisi melata
Kau kau jangan kau melampau
Dan kalau siapa mengusik Najwa
Tolong bagitau aku tapau

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi!

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku [yeaa sahabatku]

Sahabatku.. [Huu..] yea.. [howoo..] sahabatku [howoo..]

Menjadi sahabatku

Thank you for reading this entry :)

.: Salam Nuzul Quran :.



Assalamualaikum


Hai pembaca belog HH.. Peristiwa Nuzul Al-Quran merupakan peristiwa turunnya ayat al-Qur'an yang pertama kepada Nabi Muhammad s.a.w. hingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada hari ini.

Peristiwa Nuzul Al-Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 daripada keputeraan Nabi Muhammad s.a.w. ketika baginda sedang beribadat di Gua Hira, bersamaan dengan tanggal 6 Ogos 610M dan mesti korang perasan kan yang hari ni 17 Ramadan 1433 hijrah dan juga bertarikh 6 Ogos. 



Sejarah al-Quran: Antara peristiwa agung dalam sejarah umat Islam di bulan Ramadan ialah turunnya kitab suci al-Quran atau disebut Nuzul al-Quran. Ia dirakamkan dalam al-Quran, melalui firman Allah yang bermaksud: “Ramadan yang padanya diturunkan al-Quran, menjadi petunjuk bagi sekelian manusia, dan menjadi keterangan yang menjelaskan petunjuk dan menjelaskan perbezaan antara yang benar dan yang salah.” (Surah al-Baqarah, ayat 185)


Thank you for reading this entry :)

02 August 2012

.: Dance like nobody watching ho yeah ! :.

Assalamualaikum

You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth

Time you enjoy wasting is not wasted time
You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of. You will never live if you are looking for the meaning of life

Hope
Smiles from the threshold of the year to come, 
Whispering 'it will be happier



haha sajew  search brainy quotes sambil2 buat rph nie. Huk2. 
Cari idea daa.. Ok guys ! TC 


Thank you for reading this entry :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com