halaman utama

08 August 2012

.: Mak ! Nak kawen ! :.

Assalamualaikum 

Hai peeps !

Haha tajok entry tak bole blah maa.. Bape banyak daa entry pasal kahwin dalam tahon nie kan. haha.. Suma dok bercakap pasal kahwin, HH pon nak la jugak tulih sekadar renungan dan perkongsian. Heee.. 


Kawen? Yup memang tak dapat dinafikan kahwin@married ni memang seronok dan syokk banget bak kata orang Indonesia lah kan. haha. Tapi kita kena fikir jugak adakah sesebuah perkahwinan lebihlebih lagi dalam usia muda dapat membuahkan kebahagiaan? For me? of coz not sebab parent memang tak bagi kahwin lagi if tak abes study plus belum ada calon lagi. Huehuehue.. *mak nak tlg cari anak dato' kot. haha*

Cinta before kahwin memang la happy, dapat share kisah chenta dengan suma orang, romantik depan ramai, nak jugak bagitau orang yang kita nie dah nak kahwin and lau ada yang jenis tak sabar nak kahwin tu "Makkk !! saya nak kahwin ! " Erkk terkejut beruk mak oii orang tua tu.. Haha.. Tudia.. Bukannya mak tak bagi kahwin tapi kena la cukup Iman, ilmu di dada dulu yer macikmacik sekalian. hehe.. Mereka lebih lama merasa asam garam hidup nie so mereka tahu apa yang baik dan apa yang buruk. keke. 

Berlainan pula dengan yang wajib berkahwin atas sebabsebab yang memang tak dapat dielakkan such as nak elak dari berlaku maksiat, kena tagkap khalwat(wallahualam), and alasan yang paling mak boleh bagi kahwin la... study oversea ke sebab takda orang jaga kan, lau ada laki bole tolong tengoktengokkan. hehe. Tapi kalau yang still blaja jarak dekat tu hold dulu la yer.. Bersabarlah sayang. huhu Insyaallah ada jodoh takkan kemana. 

FYI, Seniorsenior HH yang belum abes study ni pon ramai gak yang nak kahwin............alasan : tanak posting jaoh, nanti boleh posting sekali dengan suami. Huhu takpala depa sampai seru awai.. Huhu.. Umi HH cakap " Tak payah dok gatal nak kahwin lagi, blaja dulu bagi abes, dapat keja hari ni esok tu nak kahwin bagitau umi, kalau kena posting kat Sabah n Sarawak pergi jer!" Huh pedas giler ayat,, Sdeyh HH.. Huhu.. So begitulah ceghitanya kawankawan...

Takat tu ja la nk merepek banyakbanyak takot salah fakta pulaks. For those yang bakal berkahwin tu Selamat Pengantin Baru yer.. Moga bahagia ke anak cucu.. tehee ~~ 

Suke sangat dengan pasangan suami isteri ni. huhu. 

Thank you for reading this entry :)

1 comment:

Pendamba Mawar said...

sadis..hahahaha kasihan sama cikgu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com