halaman utama

01 March 2013

.: Escape Advanture TeamPark :.


Assalamualaikum

hai pembaca kesayangan gue. 
Lama sudah gak ketemu ya. hehe. 
Almaklumla skang ni buzy buzy buzy dengan assignment, olahraga and so on. 
Sabtu lepas, aku dan kawan-kawan pegi advanture yang terletak kat Teluk Bahang ni haa
Tak syok la dok Penang kalau tak berjalan kan ? hoho

FYI, aku sangatsangat suka benda yang mencabar. So, dat y kami tak lepaskan peluang ni..Actly entry ni dah diperam seminggu. Basi da aih. haha tapi tetap jugak mau update. wooaaa 


Semua muka excited nak masuk dalam 


Aku, Ain, Kak Hasz, Anisah 

Taraa.. depan pintu masuk sekali 

haa nak masuk dalam dah. 

First time aku sampai sini, pelbagai persepsi dah aku buat. Macam mana la rupanya,entah sama ke tidak dengan video yang depa tunjuk kat tenet or lain sikit. Bila tengok kat youtube before ni memang agak mencabar la sekali dah sampai sana,, Pergghh ! memang mencabar gila. perlu kekuatan mental dan fizikal. kalau rasa diri kome tu lembik haa better dari awal jangan ikot kalau tidak, menyusahkan orang nak tolong angkat. heee :D


see, nampak macam senang kan ? Talitali yang dok tergantung tu bukan lah tali biasa,ia  dapat menampung seorang saje. kat stesen nak pergi ke stesen lain pulak boleh duk tiga org. If lebih muatan, runtuh la mende tu. hehe. So, kena la tunggu giliran anda yer. kami sampai sana dalam pukul 9 pagi. Abes2 main dah pukul 5 petang. Lama dan penat ! Aku rasa bila sampai level 3 dah rasa macam nak pengsan sebab dia banyak guna kekuatan tangan. Bergayut la korang kat atas tu macam orang utan. hehe. 

Aktiviti kat sana pon memang sangatsangat best lah aku cakap. Tak tipu punya. Flying Fox, panjat pokok kelapa, Absailing dan macammacam lagi lah. Rugi tak pi woo.. After balik dari Escape tu suma dah kepenatan. hehehe. Singgah sebentar minum kelapa pandan kat tepi pantai batu Feringgi. Best. Sejokk tekak ni ha. Hilang penat. hoho. 

P/s : Kepada sesapa yang belum pergi, jangan lepaskan peluang keemasan nie. bagi aku, ia adalah pengalaman yang sangatsangat la ohsemm ! haha.  Kalau nak pergi, oleh booking tiket kat sini http://www.escape.my/. harga nak masuk dalam pon berbaloi. Okbai :)

TQ for reading 









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com