halaman utama

31 October 2011

.: Hirup Udara Segar ! :.


Assalamualaikum

Alangalang pergi ke tempat member study sempat la jugak HH singgah bersantai dekat Pantai Bukit Kluang, Besut Terengganu hari tu... Even kejap jek pergi pantai tu tapi HH rasa tenang. hehe.. Hmm tempat ni boleh tahan gak la dengan pantainya yang cantik, bersih dan luas serta suasananya yang menarik menjadikan pantai ini menjadi tumpuan pengunjung. Haa kalau korang nak tau, ada guagua kecik tau kat sini yang menjadikan pantai ni unik dari yang lain..tengok budakbudak dok mandi pon rasa nak mandi gak.. hehehe.. 



Balikbalik dari pantai tu singgah beli otak otak, satar & kopok lekor.. That's all my fav taw ! Makanan yang WAJIB beli.. huhu..


nyummmy !! =)



BTW, Thanx a lots to someone who bring me there. If korang pergi ke Besut jangan lupa singgah ke sini yep ! huhu.. 






Thank you for reading this entry :)

30 October 2011

.: Resepi : Tempe Goreng Bilis :.


Assalamualaikum

Hye.. Hari ni HH nak berkongsi satu resepi neh.. HH buat sniri.. Namanya pon senang jek nak sebut tak payah buat complicated sangat.. Tempe je pon.. hehee... 




Bahan-bahan

  1. Tempe (1 Bungkus)
  2. Ikan bilis (Ikot korang nak letak banyak mana ok? )
  3. Kicap (4 sudu besar)
  4. Sos Cili (1 sudu besar)
  5. Cili giling (1 sudu besar)
  6. Bawang merah (3 ulas - dikisar)
  7. Serbuk perasa (Pasti sedappppp) hehe
  8. Halia ( Potong kecik sudah bagi naik bau)
  9. Sedikit minyak untuk menumis
  10. Setengah cawan air
Cara-cara :
  1. Potong tempe ikut kepingan kecikkecik. HH suka nipis jek nanti lagi sedap. hehe.
  2. Sementara tu, panaskan minyak, tumiskan bawang, cili giling, halia (Kacau dulu bagi naik bau). Masukkan air. 
  3. Masukkan kicap, sos cili dan ikan bilis. Biar mendidih.
  4. Selepas itu masukkan tempe yang telah dipotong dan tunggu lagi sehingga air kering. masukkan serbuk perasa "pasti sedap" tula.. Then kacau2 lagi.
  5. Masukkan lagi sekali minyak tapi dengan jumlah yang sedikit(nak bagi nampak berminyak&garing). Tunggu kering.
  6. Nampak kering, agakagak dah nak masak tu angkat la, hidang dan makan.. Tunggu ape lagi.. hehe

Tips : Tempe tidak boleh dimasak terlalu lama takut nanti hancurrrrr... Nak makan sajew bole, makan dengan nasik pon boleh.. hihihi... Selamat mencuba !! =) LOL <3<3



Thank you for reading this entry :)



.: Lirik lagu : Without you - 2pm :.


Assalamualaikum

Hye !! HH tengah layanlayanlayan lagu neh.. hehe.. Layan k-pop la pulaks.. Jom kite !! :D



Versi Korea

I'm gonna get stronger

geurae heeojin ge deo joha
eochapi eonjen gan neowa
ireon iri isseosseul geot gatae
neon bunmyeonghi iraesseul geot gatae
geureol baeya charari jigeumin ge natji
gipi saranghage doego naseo alji
anheun geol dahaengeuro saenggakhae
geuraeseo I'm ok

nae modeungeol akkimeobsi da jwosseo
neoreul mideotgie nae modeungeol da jwosseo
neon geugeol beoryeosseo I gave you my everything
geuraeseo ijen

I'm gonna be ok, gonna be ok
I'll be ok, gonna be ok
Baby without you, baby without you
neo eobsi meotjige, eobsi meotjige
deo meotjige, eobsi meotjige
ireonal geoya, without you, saragal geoya, without you

Listen, everything happens for a reason,
everything happens for a reason
dareun namjareun mannan geoneun
ibeon han beonppun iraneun
maldo an doeneun mallo
bonamana tanno nal yaegi malgo
geunyang doraseo
naega neomu apeo
neoreul boneun ge
geuman hago sipeo

maeilmaeil naneun sokgo isseosseo
nega eotteon saraminji jocha mollasseo
ijeneun arasseo neon sarangeul molla
geuraeseo ijen

I'm gonna be ok, gonna be ok
I'll be ok, gonna be ok
Baby without you, baby without you
neo eobsi meotjige, eobsi meotjige
deo meotjige, eobsi meotjige
ireonal geoya, without you, saragal geoya, without you

wae naege iraenni why
daeche naege wae geuraenni make me cry
uriga gajyeotdeongeol da beoril jeongdoro
gabseochi inneun irieotdeon geon matni
uriga hamkkehaetdeon sigandeuri
tto hamkke hal su isseotdeon sigandeuri
aswipji do annni neoneun sanggwaneomni
jigeum neon are you ok without me

I'm gonna be ok, gonna be ok
I'll be ok, gonna be ok
Baby without you, baby without you
neo eobsi meotjige, eobsi meotjige
deo meotjige, eobsi meotjige
ireonal geoya, without you, saragal geoya, without you


Versi English

Versi Omputeh la pulak dah korang tak paham korea kan.. hehe..



I'm gonna get stronger

Fine, breaking up is better
This was going to happen between us anyway
You were going to do this anyway
This is better, better than falling deeper in love anyway
I think of it as fortunate, that’s why I’m okay

I gave you all my all
I believed you so I gave you my all
But you threw that away
I gave you my everything
So I’m gonna be okay

I’m gonna be okay
I’ll be okay
Gonna be okay
Baby without you
Without you
Baby without you
Without you

Without you, I’ll be cooler
More cooler
I’m going to stand up
Without you
I’ll live on
Without you

Listen, everything happens for a reason
Everything happens for a reason
This is the last time you’ll meet another man
Your words don’t even make sense
Just turn around
It hurts me too much
I don’t want to see you anymore

I was being fooled all this while
I didn’t even know who you were
But I know now
You don’t know love
So that’s why I’m gonna be okay

Gonna be okay
I’ll be okay
Gonna be okay
Baby without you
Without you
Baby without you
Without you

Without you, I’ll be cooler
More cooler
I’m going to stand up
Without you
I’ll live on
Without you

Why are you doing this to me, why?
Why do you have to do this to me, make me cry?
Was it enough to throw everything we had?
All of the times we were together
And the times we can never be together again
Aren’t they wasteful, to you?
Does it not matter to you?
Even now, are you okay without me?

I’m gonna be okay
Gonna be okay
I’ll be okay
Gonna be okay
Baby without you
Without you
Baby without you
Without you

Without you, I’ll be cooler
More cooler
I’m going to stand up
Without you
I’ll live on
Without you



Thank you for reading this entry :)




25 October 2011

.: Yeay ! Menang contest Mr Right ! :) :.



Assalamualaikum




Hye peeps ! Korang ingat lagi tak yang HH pernah join satu contest.. Nak tau pergi la usha entri HH yang  ini. Mr Right yang anjurkan.. hehe..  Tapi kan tak sangka pulaks HH dapat menang... See see... tetiba dapat msj dari Mr Right.. terkezot den..  huhu






HH pertaruhkan pix ni






Tempat kedua pon jadik la.. hehehe... BTW, thanx sangat kat Mr Right sebab pilih pix HH&Ariesya yang tak seberapa tu&thanx jugak kepada semua kawankawan yang dah LIKE pix ni kat FB.. huhu... Hope menang jugak la contest lain... :))))  


Mood : Happy :)




Thank you for reading this entry :)

.: CONTEST "KENANGAN TERINDAH HARI RAYA KU" :.


Assalamualaikum

Hye peeps !! Pekabo?? hehe.. Hope sehatsehat selalu la yep.
Ni haa HH nak bagitau yang HH join contest lagi.. 
kali ni dianjurkan oleh Ana-Adni-Collection a.k.a AAC
Kalau nak join sama sila tekan yer

Ni banner contest tu
Tengok terms&condition dulu pastu join la
Ta susah pon


Mak aii hadiah pon bole tahan la jugak sebab tu HH merajinkan diri join ni. hehe.

Okay lah Kak Ana, HH join sudaa.. 
Wish me luck keyh??

Tenkiu :)



Thank you for reading this entry :)


24 October 2011

.: makan-makan : @ Pelangi Restaurant :.



Assalamualaikum

Lama sudah tidak menghupdate.. Maklumla sekarang tengah holiday
sempenaaaaa Deepavali neh.. Kita pulak yang beria-ria cuti kans.. hehehe.
Bila HH kat rumah ni rasa kosong jew minda tak pikir apa-apa masalah lagi dah. 
Sebab............... Nak tau?? 
Sebab kat rumah ni ada adikadik kecik yang comey.. 
So, HH dapat tenangkan minda dan forget the probs at all.. 
Hari ni pon kena jadik babysitter sebab parents kerja.
Dorang semua dah tido so curik masa siket update belogs nih. hehhe.. 
hai cakap banyak la pulak.. Okay lah scroll down.. ^_^
-
-
-
-
-
-
Okay lah korang.. 
Mulamula ayah HH nak pergi makan dekat tempat yang dah biasa dia pergi tapi takda rezeki kami hari tu tempatnya tutup then pusing la satu Kota Bharu tu nak cari tempat makan at last
kami pergi kat Restoran Pelangi satu family HH dan AtokNenEk sekali.
Kami memang selalu keluar makan ramairamai.. 
Family gathering sekali sekala kan.. Masa ni la kita kena manfaatkan cuti yang ada. lebihlebih lagi HH ni jarang balik rumah. Study nun sana. 
I think most of u olls pon sama..kan kan?? huhu
Kami semua tersangatsangat lah kenyang rasa macam nak pecah perut sebab terpaksa habiskan lai chi kang tuh. hihihi. 


Atok&Nenek HH :)


See?? Bila dapat makan semua senyap. Lumrah la tu. Tengah lapar. hehe


Lihatlah gelagat ariesya ni.. huhu. Nak jugak makan&minum sniri. huhu. 



Nota kaki : Hargailah orang yang anda sayang sebelum mereka meninggalkan anda (pesanan dari penaja) hehe. 




Thank you for reading this entry :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com