halaman utama

31 July 2012

.: Poster Poster Poster !! :.

Assalamualaikum

Hai cabaran lagi untuk semester nie.. Asgment kena buat poster lah pulaks ! Temanya IPG LESTARI.. Hadoi mana la cheq nak cari idea.. bab2 buat poster nie melemahkan semangat cheq.. Hurmm. Where're you PM?? Selalu datang komen belog HH bagi semangat tapi kamu jugak dah hilang..

Pagi tadi masa subjek Teknologi Maklumat sangatsangat lah men'stress'kan HH. Hanya Allah s.w.t sajew yang tahu apa yang tersirat kat dalam lubuk hati nie. Huhu.. So mula la nak buat benda bukanbukan, On9 fb la twitter lah ape lah... Haiya.. Pe kono ea jang ! Haha. 

Progressing
-
-
-
-
-

Mula2 bukak Cik kak Adobe nie,, dah mula rasa pening and nak vomit. 
Aaa tak suka tak suka !
Hasilnya baru takat nie.. Ni pon dah malas nak buat cuz I've no idea to do ! =(


lastlast taktau jadik cmna.. Hadoi. 

p/s : plez give me some idea.. hummm.. 

Thank you for reading this entry 

.: CONFUSING FCB @ MU :.

Hey peeps 

Jom layan game. tqsm la MrA ajar aku suke Barca. tp jiwa lebih pd MU sbb ada beckam. kuang33

.: Fesyen striped tampilkan kelainan :.

Assalamualaikum

Hye peeps ! Hai pembaca belog HH. Long time no see ya sejak posa nie. Huhu. Tak larat den nk hupdate bebanyak. Ala kadar sudaa.. 

cantik kan??? huhu

Olrite, now I wanna share siket sebanyak tentang info fesyen jalurjalur. 
Tis tym HH mau kasi tunjuk beberapa style guide for those who wanna look anggun and chic gitu. Ahaks ! 
Mostly kita banyak tiru gaya selebriti and jadikan depa nie as our idol or inspiration kan? Yup dat rite. Tak salah tapi tak bermaksud kita jugak kena beli pakaian yang branded or something else yang akan buat kita 'pokai' karang. hahaha. 

So, apa yang penting, kita kenalah bijak dalam berbelanja dan mengikut kemampuan serta keperluan kita. If nak jugak beli kat butik, dat's not da probs, boleh tapi pilih la butik yang jauh lebih murah dan harganya pon berpatutan and u olls jugak boleh berpeluang memiliki wardrobe yang tersendiri. kan2?? hamek kaw nak butik sangat. haha. HH prefer beli baju yang kualiti okay dan elok, sesuai dan cantik untuk kita tapi tak mahal sangat. yelah baru student.. belum keja lagi. Kuang3.. 

Okay HH nak tekankan di sini, 
STRIPED iaitu berjalur.  seperti di bawah ni haa 


Ia biasanya sinonim dengan colour black and white. But skang nie fesyen striped da banyak dan ia menampilkan banyak warna selain dari hitam puteh. Cuma korang je yang kena bijak match colour dan make sure ia dipadankan dengan shoes yg bersesuaian.Hasilnya maybe akan lebih terserlah.. Hehehe. Tapi mesti kena ingat jugak, lau banyak jalurjalaur kat badan maybe penampilan u olls akan jadik cacat. Pilih tekstur or colour yang sesuai utk dipadankan dgn dress or skirt korang. make sure colour yang terdapat pd dress and beg korang tu colour yang ceria. huhu.. Yeah ! Tampilkan kelainan dengan fesyen striped ya ! Dalam taon nie dah banyak helai baju HH yang striped nie. haha. U olls bila lagi?? 
One of my collections. I love striped ! Huehuehue

p/s : Skang dah banyak online shop yang jual maxi and dress ni ha.. Juz order and bank in ur money. haha.  Till then. TC beb ! 

Thank you for reading this entry :)


16 July 2012

.: EqbalZack: Brisbane Giveaway :.

Assalamualaikum

Hye peeps !! lama suda HH tak join giveaway and kali nie HH join GA 
by a famous blogger iaitu

Tau wujudnya blog beliau adalah melalui Kunci Locker which was my classmate. 
Hope naseb menyebelahi HH la yer kali nie.. Hik2. 

Hadiahnyer ini 
-
-
-
-
-

dan banyak lagi........... Nak gak?
join la sama guys ! Hehe

GOODLUCK kepada semua peserta GA nie. 


Thank you for r eading this entry :)

.: Alles Gute zum Geburtstag Nadiah ! :.

Assalamualaikum


Happy Birthday my dear Nadiah !!! 
I was going to give you a cake but I ate it earlier.. Hik2.
Yummy2 !! 

Lots of lurve from me 

^ BFF ^

Thank you for reading this entry :)

13 July 2012

.: Hilang arah :.

Assalamualaikum

Hye pembaca belog HH suma..  Eh eh hilang arah kenapa tu? Jom kita check it out. Huhu.

Kehidupan kita seharian nie yang sarat dengan kerja, tugasan, permintaan demi permintaan antaranya tentang tugasan(specially for student) sudah pasti membuatkan kita hilang arah.  So, dat's why la mental kita nie mudah jadik serabut dan tak dapat fokus kat mana-mana kerja.  At last, kerja tak selesai dan fikiran makin berserabut.

Setiap orang normal nie boleh jek hilang arah biarpun sekejap kan? Mesti perkara ni dah pena jadik kat u olls kan? Tetiba je jadik hilang arah, taktau nak buat apa. Ada kan ada kan ? Hihihi. Okay lah sebagai contoh jom kita tengok 

Situasi pertama :
Orang bercinta. HH highlightkan kat sni BERCINTA k. haha. Bila hubungan tu kira dalam tahap kritikal dan bermasalah mula la depadepa nie hilang arah taktau nak buat apa. Serba tak kena, prestasi kerja merudum, hidup tak menentu.. sayang punya pasal. Hubungan yang elok pon kekadang someone boleh jadik hilang arah jugak bila mana kekasih depa hilang sebab tak balas SMS tak sampai setengah jam dah mula gelabah dan terus hilang arah. Teruk kan penangan CINTA nie. Boleh buat orang jadik hilang arah serta merta. Hikhikhik.

Situasi Kedua :
Tempat kerja. HH belum lagi kerja jadik taktau macam mana situasinya kan juz baca dalam novel, tengok ceghita kat tv dan dengar umi potpetpotpet kat umah je. hehehe. Kenapa mereka mudah jadik hilang arah? Maybe sebab tekanan di tempat kerja yang banyak kan. Kerja bertimbun then big boss pulak nak cepatcepat siap sebab nak hantar proposal kat dato takot tak diluluskan pulak. kahkahkah suma nie novel punya pasal. Haa lebih kurang macam tula kan situasinya sebab tu orang akan jadik mudah hilang arah. hehe.

Situasi Ketiga :
Politik?? haa yang nie HH tamau cakap banyak tapi kebanyakannya bile tengok ahliahli politik oppss ! Takda mention sapa-sapa keyh?? Huhu juz cakap umum... Bila tiba musim mengundi, mula la jadik hilang arah semua tak kira la Tok wakil sniri mahupun pengikutpengikut depa tapi HH nampak depa nie macam hilang arah dah.. Kat dada-dada akhbar tu tak payah cakap la.. Semua boleh faham kan?? HUhuu malas cakap banyak sal nie tak pasal-pasal kena saman nanti. Hihi :p


P/s : Statement di atas sekadar pendapat HH sajew.. Tiada kaitan dengan hidup mahupun yang meninggal dunie. Haih HH pon tengah hilang arah nie. Taktau nak ikut situasi yang mana,. Hanya Allah saja yang tau... haiz.. 

Muka orang hilang arah sehari dua nie. 

Thank you for reading this entry :)

11 July 2012

.: Yellow Wakes Me Up ! :.

Assalamualaikum

Hye peeps ! How are you today?? :)
Hope suma sehat keyh?? 

Our lesson today is........ Yellow ataupun dalam bahasa melayunya ialah Kuning. Korang suka tak warna kuning? kalau suka angkat kaki. Hikhik.. Okay, seriously HH suka kuning  cuz yellow wakes me up in the morning. Kekeke. Yela mana tak nya bangunbangun jek matahari dah terpacak ataih kepala bukan kelapa k. hahaha. 

Sejak dari baby lagi parents HH ajar HH pakai warna kuning. Set baby pon warna kuning. Almaklumla HH ni kerabat di raja so tok raja mau cucu sulung dia perfect, sumanya nak kuning naseb baik tak kena penyakit kuning masa tu. wakaka. 

Kuning jugak bangunkan semangat kita. Time kita tengah down, warna kuning nie akan menimbulkan satu aura yang orang kata tak boleh dipisahkan la dari jiwa kita as a human being nie. Betul entah tapi HH rasa cmtu. Huhu. So, dat's why HH suka kuning . 

Taraaa :::::
-
-
-
-
-
-

Ni la keta HH.. Hahaha yelah sangat kan. Cantik tak myvi kuning? Sebab masa HH pergi survey Myvi, promoter tu suruh amek kuning sebab dia kata kaler kuning sesuai sangat dengan HH. Nampak gah gtu. Nah ! Hamek kaw ! haha. Insyaallah ada rezeki HH bawak datang ke IPG terchenta nie. Amin.


Thank you for reading this entry :)

10 July 2012

.: Eee sakitnye aty kiterr :.

Assalamualaikum 

Hai pembaca belog HH. Sehatkah anda? HUhu mesti sehat suma kan.
Hurm hari ni hari yang tersangat stress la sikit kot dalam semester 4 nie.
Haih dari awal molekmolek jek sejuk tetiba datang ribut taufan. Duummmm !! pecah suma urat saraf HH nie. Geram dan sakit aty dengan seorang yang boleh HH katakan "DAMN FOOL" la kot. Payah la kalau takda rasa nak bekerjasama nie. Ikot suka dia ja. EEe sakitnye aty kitew. Huhu. 


Sabor jela.. Haiz. 

P/s : Hidup nie kena la saling bertolak ansur.Jangan dikutkan sangat besar kepala tue. Peringatan kepada semua.

Thank you for reading this entry :)

08 July 2012

.: Somewhere :.



Assalamualaikum

Hye dan Hai u olls ! Hehe. kali ni taktau nak hupdate pasal apa. Sbb tula tajuknya pon somewhere.. Hewhewhew. Okay, today HH dan rumate kuar jalanjalan pegi Sunway Carnivall Mall lagi. Yeah tempat tu lagi. Nak cipta rekod dalam semester nie hanya tempat tu jer nak dituju. kekeke. #menyampah mak dengar. ahaha.. So daripada kepala tengah kusot berserabut, pas jalanjalan jew dah okay balik. Amazing kan? kami dua melantak Burger King sampai kekenyangan.. Price? Reasonable and Affordable for student like us. Hikhikhik.. Then kami jalanjalan pusingpusing window shopping lagi sampai lebam. Hamek kaw ! lalalala ~~

Nak teros hepi camnie jew.. :p

Ok lah till then. So long. Daa..

02 July 2012

.: Develop success from failures :.

Assalamualaikum

Hye peeps !! Hye July !! Hehehehe

Begitu cepat masa berlalu pejam celik pejam celik dah masuk bulan Julai rupanya. Bila masuk bulan Julai nie ramai yang menunggu-nunggu bila la gaji cikgu nak masuk ni. Hikhik mestila tak sabar poket makin kering da nie.. 


FYI, bulan nie jugak adalah bulan mulia dalam Islam iaitu Ramadan di mana orang islam akan menjalani ibadah puasa. Insyaallah kalau bole tahun nie HH tamau pontengponteng terawih lagi dah. huhu.. Semoga kita semua dipanjangkan umur dan dapat merasa kehadiran Bulan Ramadan nanti.. Tak sabar rasanya nak tunggu raya pulak. Raya bersama Mr A.. Heee :D


Hadoi terlebey happy nampak. Mestila.. Baru tau result exam hari tu and Alhamdulillah HH dapat result yang ta pena expect akan dapat. Thank you Allah for all the blessings. Thanks umi dan ayah sebab selalu doakan kejayaan HH even HH ni byk sangat songehnya. Haha. 

Develop success from failures.
 Discouragement and failure are two of the surest stepping stones to success.

Ok guys ! TC.

Thank you for reading this entry :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com