halaman utama

30 November 2011

.: last entry for november month :.


Assalamualaikum..

Hyeee korang suma.... ouh, HH kehabisan idea sudaaa ta tau nak update mende.. Tapi ni entry untuk bulan sebelas ni la.. cepatcepat jek update kan.. hehehe... btw, skang HH&MyBestie(Nadya) nk pegi kuar minum alangalang pegi beli num pin UPU untuk adik HH yang SPM tahun nie... Kalot kita tadi pegi bank sebab dia kata last date pembelian num pin hari neh tapi pegipegi jek guard tu cakap lambat lagi nk habes.. Lega dengar.. hehehe.. 

Hari ni kan rabu, kat Pasir Mas nih ada pasar malam.. Tiap kali kuar hari rabu mesti HH pegi pasar malam.. Ta tau apa yang seronoknya.. huhu.. Sebab macammacam ada kowt.. Jum la samasama.... kita beli makanan.. Korang nak makan apa? cakap jer semua ada... Cehh.. bangga la pulaks kan??? Of cuz laaa.. Negeri Kelantan ni kan kaya dengan makanan, kueh mueh yng pelbgai taw ! Sape setuju angkat la tangan. #tah betul ke tak HH ni?? kuikuikui ~ 

Balikbalik cuti lama ni sempat la jugak jadik S/U kat tempat keje ayah... Ala tolongtolong sikit jek.. Kemas ofis, bayar bil, angkat call customers. Juz for gaining experience la org kata.. dapat la jugak gaji sikit banyak bole la wat minum air dan makan mee celup celup.. Bukan churp churp taw ! hehe.. best taw ! tu pon salah satu  makanan fav HH.. Kat tempat korang ada tak?? (Lau kat penang, susah nak dapat. Selalu kempunan nak makan tak dapat, bila balik kelantan je boleh makan puaspuas.. hihihi).

okay la.. HH mintak diri dulu yer korang..... Nak pegi jalanjalan dengan nadya nie... Bubye !! to my bestie Sheqeen ~ cepatcepat la balik yunk... Kate nak pegi KB Mall.. huhuhu... Daa.. TC everyone :)


Thank you for reading this entry :)

.: Wordless Wednesday #10 :.


Assalamualaikum


Jum suma p pasar malam.. hihihihi ~


Thank you for reading this entry :)

26 November 2011

.: Selamat Menyambut Awal Muharram :.


Assalamualaikum..

Kepada semua muslimin dan muslimat di luar sana.. HH nak ucapkan Selamat Tahun Baru Islam/Salam Maal Hijrah.. hehe.. Dah baca doa akhir tahun dan awal tahun tak tadi?? Kalau dah baca bagusla... Sejuk ati mak.. hihihi... Dapat jugak pahala kan? 

Alhamdulillah... kalau baca doa akhir tahun tu semoga apa yang belum dilaksananakan akan tercapai dan mendapat azam baru.. Untuk doa awal tahun pulak kita mendoakan semoga benda yang tak elok jangan diulangi dan kena insafi.. Samasama kita renungkan yer.. :)






Thank you for reading this entry :)

22 November 2011

.: lirik lagu : KELIRU (Ruth Sahanaya)



Assalamualaikum

Hye peeps ! malam ni mood melayan lagu lamalama jer.. Haa.. jumpa la lagu ni.. so, layan la sama yer.. :))

Di lubuk hatiku tersimpan
Ada rasa bimbang
Yang enggan ku ceritakan
Ternyata baru ku sadari
Sirnanya hatimu
Yang engkau simpan untukku

( korus 1 )
Aku cinta kepadamu
Aku rindu di pelukmu
Namun ku keliru
Telah membunuh
Cinta dia dan dirimu
ohhhh....

Oh... Tuhan
Maafkan diriku
Telah melangkah lubuk
Memberi bimbang di hatinya
Kutahu
Engkau telah berdua
Tak mungkin kurasa
Melepas kasih antara kita..



Thank you for reading this entry :)

14 November 2011

.: Semangat !! :.


Assalamualaikum

Disebabkan nak final exam besok, demam mula menyerang HH. Pening kepala, sakit tekak, panas dan macammacam lagi lah.. Haishh !! Dugaan suma ni. Okay I think I should treat myself to wake up and fighting that's why HH masih lagi bersemangat pergi kelas pagi tadi#nak bincang soklan spot punya pasal. Huhu. Ni orang panggil demam terperanjat agaknya plus dengan banyak masalah yang sememangnya tak larat da nak fikir tapi sempat lagi update belogs kan?? huhu.. 

HH dan kawankawan buat study group. Okay nampak la dorang pon demam jugak. Demam study pulun giler(struggling). haha. If nak dapat cemerlang/dekan la senang kena la ada 'Learning Style' masingmasing kan?? So, kami semua semangatsemangat nak final nih but at the same time muka buku dan belogs kesayangan ni pon on jugak. huhuhu ~ 

Semangat tu penting. If takda semangat, memang tak bangun dah dari katil tu. nak tido jek sepanjang hari. huhu. kata nak berjaya kan. So, kena lah berusaha. Usaha tangga kejayaan. hihihi ~ But i love this quote.. Member bagi.. =)

dalam susah adanya penyudah, 
dalam sulit adanya jalan,
dalam sukar kan temui kesenangan, 
itu hidup manusia yang tak mengalah.. yeah!!!!!!


boleh sengih ag lah even demam pun.. kata semangat kan. 

Okay lah korang doakan HH untuk final 2 paper lagi ni and get well soon yer... huhu.. Bubye everyone ^_^


Thank you for reading this entry :)




13 November 2011

.: Kenapa dengan Bowling?? :.


Assalamualaikum..

Hye peeps ! selamat pagi HH ucapkan kepada suma.. Pagi lagi ker dah kul 12 lebih dah ni hehe... Ok lupekan sajew.. hari ni nak bercakap pasal bowling. 

Ada apa dengan bowling? Kenapa orang suka sangat main game ni including HH okay.. hehe.. Tapi ada jugak yang tak suka main.. Yang tu lagi pelik... Whereas bowling ni banyak advantages dia. Tapi suma orang lain pandangan lain cara dia kan? huhu.. 

Okay, straight to the point.. kalau suma nak tahu, bowling ni adalah indoor games yang popular di dunia. HH suka main game ni & game ni dah jadik sebahagian dari hidup HH.. Weekend jek mesti turun main. Genggeng yang terer main lagi ialah geng senior tapi HH tak berkesempatan lagi nak lawan dengan dorang kalau hari biasa.. Ikot kan tournament jela dapat lawan dengan dorang. hehe. Join tournament tu pon bawah Gerko IPG yang budakbudak buat.. 

Okay, sejak duk Penang ni start dari semester awal sampai la skang kalau hangout dengan membemembe ke mesti akan pergi main bowling tak kira la apa pon tapi tu dah memang game WAJIB kami.. Kalau boling dekat Summit&Megamall tu asyikasyik muka kami ja..Yea, but it was fun though. I've tis game and we REALLY enjoy playing it together.. Hik3..

Tapi kan korang, nak main bowling kena la tau jugak macam mana gaya permainan like postur badan yang betul, fokus, cara pegang bola, kedudukan korang, kelajuan dan yang paling penting style korang time bermain tu... huhu.. Selain tu dapat menyihatkan tubuh badan kita dari tak bersukan langsung. Tak main outdoor pon main indoor jadi la.. Main banyakbanyak game dapat jugak keluarkan peluh tu.. Tak ke jadik sihat camtu.. hehehe.. 


Btw, layan jela pic2 kat bawah ni yep.. huhu... 

Adik HH+KakWa+Echa =)



n ni masa tournament 1st HH

p/s : Law nak ajak HH men bowling HH on jaa... Anytime, kami suma sporting..Besides, dapat la kita eratkan silaturrahim kan2?? hehe..  :)



Thank you for reading this entry



.: malam yang suram :.


Assalamualaikum


Hye peeps ! Tengok tajuk entri tak rasa mau tampar HH ke?? huhu... Ada pulak malam yang suram kan?? Seram sejuk jek rasa.. Angin sepoisepoi bahasa kat luar datang bawak masuk bayu pagi pulak kat bilik nih... Sejukkkk.. hehe.. Haishh apa la HH merepek pagipagi buta ni kan... hihihi.. Sajew la.. Mata taknak melabuhkan tirainya lagi, so sedang cari idea nak update belogs ni la..

Bila kita BW blog orang lain semuanya bagusbagus, entry menarik, syok tapi blog ni pa pon takdak.. huhu.. sdeyh.. Nak mintak di REVIEW pon malu aih.. huhu.. If korang ada pape nak share, sila la bagi tunjuk ajar kat HH ni yer.. Maklumla kita budak baru belajar..hik2.. Tak salah kan berkongsi pengalaman.. Sharing is Caring.. 

Okay la.. tak nak melalut lamalama.. Btw, enjoy your day ya !! =)



Thank you for reading this entry :)

11 November 2011

.: [11 11 11] 1st Giveaway Myna :.



Assalamualaikum




Bw bw bw tadi terjumpakla GA nih.. Dari dok tension pasal masalah orang lain baik join benda nih kan?? Hilang gak tention sikit2...


Nak join tekan banner




HH tag anis athia , una , liyana.. Okay done !! 



Thank you for reading this entry :)

07 November 2011

.: Back to fight & Salam Eid !! :.


Assalamualaikum

Hye hye hye korang suma.. Hari ni baru hari kedua raya tapi HH dah kena pergi IPG balik sebab besok final exam.. Haih.. kita ni tak puas lagi raya taw ! baru nak merasa daging segar tapi dah kena mai sini.. Hikhikhik.. Tapi takpela, datang kembali untuk berjuang.. Yeahh !!  berjuang menempuh final exam ni..

Okay.. di kesempatan ni jugak HH nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha(bagi muslimin dan muslimat seluruh dunia) hehe!! Makan daging puaspuas yer :)))


P/s : Korang tolong doakan sekali semoga HH dapat jawab dengan elok yer final nanti.. Thanks.. Nanti HH kasi cokicoki.. hehhehe.. :D



Thank you for reading this entry :)


02 November 2011

.: wordless wednesday #9 :.



Assalamualaikum


Hye Hye Hye !! mata masih belum mau melabuh tirainya so curik masa update belogs ni la dulu.. Da lama ta buat entri sal rabu tanpa katakata neh.. Hari ni tergerak hati buat entri sal ni.. hehehe.. :D


curik dr google. hihihi


haa.. yang ni lg 1.. suke pose ni.. huhu :D



Mood : Nga angau kat dia ni lah.. Hensem kan2??  Hope malam ni mimpi dia.. hehehehe.. Daa korang =)




Thank you for reading this entry :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com