halaman utama

02 October 2011

.: Filem itu meracun minda?? :.


Assalamualaikum..

Betulkah filem itu meracun minda? Filem apakah? Jawapannya adalah filem hantu. Kebanyakan semua filem kat Malaysia ni filem hantu. Horror movies. Kenapa dan mengapa?

Menurut bekas PM kita la iaitu Tun Dr Mahathir Mohamad, lambakan cerita tahyul punca histeria. Almost certa hantu yang ditayangkan di televisyen seperti drama dan filem pada ketika ini boleh mempromosikan kepercayaan karut yang tidak membantu membina masyarakat produktif, termasuklah menyelesaikan masalah dengan pendekatan saintifik. 

google -gambar hiasan - :)
Apa yang telah diperkatakan tu sememangnya betul. Jika banyak cerita seram dan cerita hantu ni bila la nak maju terutama sekali anak-anak muda remaja yang semakin meningkat dewasa dan menjadi pelapis kepada negara. Cer buat cerita yang memberi teladan banyak-banyak pon takpe. hehe.. 

Tapi kadangkadang cerita hantu ni boleh bagi kita enjoy jugak.. Dapat lepaskan tekanan dihujung minggu. maklum la kita ni student lagi.. HH&kawankawan suka tengok cerita hantu dan seram neyh. Tapi takda la sampai obses. huhu. If ada yang sampai histeria tu maybe dia terlalu percaya bendabenda tahyul dalam filem tu kot. Kan?? hehe.. 

Anyway, HH support semua pengarah di Malaysia ni untuk menghasilkan lebih banyak lagi filemfilem yang berguna untuk masyarakat, bangsa dan negara. Cecece ayat Cikgu BM ka lagu ni?? hehe.. 



Thank you for reading this entry :) 


.: Karnival Sukan Zon Utara :.


Assalamualaikum

Seawal jam 6 pagi dah kena bangun sebab nak kena pergi ke IPDA(Institut Pendidikan Guru Kampus Darul Aman). Pergi hanya berbekalkan tawakkal di dada sebab training bola baling ni sehari saje. Amacam?? Stail dak?? huhu.. Tak sempat nak warming up langsung sebab sampaisampai teros kena lawan..hehehe.. 5 buah IPG yang join termasuklah IPGKTB ni.. 

team kami - BAINUN !!!!! GO ! GO ! GO !

Kami lawan dengan IPG Perlis.. Dorang kecikkecik jek tapi semua lincahlincah specially golly dia memang terbaik lah tapi kan korang golly kitorang lagi TERBAEK and CUN gituu.. Geng dari IPSAH pon bole tahan la.. Macam main ragbi dah kat atas padang tuh.. Siap pelukpeluk tendangtendang lagi hehe.. Yang main ni suma atlet, HH jek tak..  Main pon kejap je.. huhu.. Dorang ni memang terer giler.. Ramai jugak la yang injured tu.. 
Nama lagi atlet kan.. heee ~ 

Anyway, kami semua enjoy.. Dapat tempat ketiga tu pon dah bersyukur sangat sebab pergi tanpa training apaapa pon..Kalau tak menang pon takpe, rezeki masingmasing.. Biasa la menang kalah adat permainan.. Layan la pantun kat bawah ni yep.. hehehe.. 

Pergi berdating di dalam taman
Singgah sebentar di Restoran Ceria
Menang kalah adat permainan
Menang menjadi abu kalah makin membara

Petang-petang makan laksa
Laksa Penang enak sekali
kalau patik terkasar bahasa
Jangan disimpan di dalam hati


Amacam?? boleh tak guna pantun nih?? hahhaa.. 

dapat la jugak.. ngeee ~

Keeper kesayangan.. hehe

Okay. Sekian =)




Thank you for reading this entry :)



.: Ladies Grand Nite :.


Assalamualaikum..

Semalam kat IPG ni ade wat Ladies Grand Nitez(Grand la sangattt) huhu.. Ni tok ladiesladies je taw.... huhu.. HEWI(Hal Ehwal Wanita Islam) yang anjurkan.. Tapi kannn... Kali ni nampak cam gloomy jek.. Sebab ramai yang takda kot.. Temanya SECRET GARDEN tapi HH macam tak ikot tema sangat.. Malas la nak bersoleksolek nak pakaipakai chanteqchanteq cam princess nih.. HH simplesimple jek sebab HH takda kena buat show ke apa.. 

CikBella&Echa jela yang buat show.. Dorang nyanyi la.. Dua buah lagu.. huhu.. Jangan mainmain taw.. Dorang ni star yOouu.. Suara HH tak sedap,tak reti naynyi, sengau sebab tu tak join sekaki.. Paling ok pon jadi backup singer.. Hik3.. Terik beno kann?? huhu.. HH juz jadi photog dorang jek.. Pastu wat bising kat belakang.. Bersorak tah macam apa.. Event ni pon ala kadar jek.. Bukan dinner pon.. Juz persembahan. Lau dinner lagi grand HH pakai.. Las minit baru tau.. So, tak rugi la pakai simple.. Same jek.. hehehe... 

P/s : HEWI : Next tym kena buat dengan lebih grand lagi taw.. Baru HH bersemangat nak nak pakai chanteqchanteq nih.. Neway,, enjoy la jugak malam tue.. ngeee ~ bubye korang =)

echaaaa
HH
Cik Bella
bobby2 ku.. huhu ~
Like tis pic... huhu.. 


Aduh.. Ni ja dapat upload.. Line wat hal la pulaks.. hihihi.. Actly pic ngn HH tak banyak sangat.. huhu.. Bubye,, ngntok.. Nak tidoq da.. Selamat malam suma..=)


Thank you for reading this entry :)

.: "GiveAway by anis athia" :.


Assalamualaikum

BW tadi tetibe trjumpak benda nih.. Rasa mau join.. Isi masa lapang la.. huhu..


Sapa nak join sila klik kat sini yer giveaway-by-anis-athia.
Sempoi jek tengok kat anis ni.. name HH pon anis gak.. ngeee ~
Ni second giveaway yang HH join taw.. Tengok hadiah pon bole tahan gak.. 
Hope ada rezeki menang la.. huhu.. 


Ok.. Cik Anis yg comey lotey, HH join.. Tenkiu =)



Thnak you for reading this entry :)




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com