halaman utama

20 August 2011

.: Tips Control Pasangan Yang Jealous :.



Assalamualaikum.



What? Jealous? Jealous tu maksudnya cemburu la beb.. Bagi yang tak pena couple or wut maybe dorang tak penah tahu&tak penah rasa how it's feel rite?? hehe.. Okay jum kite scroll down cmna tips nak kawal keadaan almost couple yang senang sangat jealousjealous nih....

  1. If pasangan korang tu start nak tunjuk jealous dia,jangan dilayan. Maybe lau s dia tanya sumthing yang menimbulkan rasa tak sedap ati, korang tak perlu jawab kowt. Better korang diamdiam aja dari menimbulkan perasaan marah si dia.. kan2?? hehe. so, berdiam diri better dari menjawab soklansoklan yang tak sepatotnya.
  2. Terima jela hakikat yang si dia takda niat langsung pon nak lukakan hati korang. Just calm down. Maybe ni sifat semulajadi yang tak bole nak dikikis so jangan la ambil hati yer.. :)
  3. Try to build self-confidence/keyakinan diri.. Puji si dia jika perlu tapi pujian tu perlula jugak dengan hati yang ikhlas. hehe. Nanti tak pasalpasal sebab hal kecik dia da tacink ngn kita. Mintak la jugak nasehat darinya&cube tunjukkan rasa cinta korang tuh.. so, pandaipandai korang la yer.
  4. Haa yang ni paling teruk lau dia nak jealous tak tentu hala pon bole diterima la. Korang jangan sukasuka jek nak berfoya-foya ngn pmpuan@laki lain. Ni hanya wat keadaan jadi worst & jangan pulak korang terkejut lau meja kat restoran tu pecah&berterabur. Dah cari pasal sangat kan. haha.
  5. Lastly,bincang leklok dengan pasangan korang pasal jealous ni. Support dia. Manusia bole berubah kan. Cepat or lambat jek.

P/s : Sajew kongsikongsi.. Ilmu di daa jangan disimpan. To my dear sahabat&kawankawan HH diluar sana. Jangan la mudah sangat cemburu ye.. Think positive. Lau si dia betolbetol sayang kat kita,dia takkan lukakan hati kita. Kita kena kuat. huhuw ~






Thank you for reading this entry :)




5 comments:

Lilynn Sazlin said...

no . 4 tu lil setuju sangat :) my mom pun selalu pesan cmtu :)

Lilynn Sazlin said...

dear, doakan hubungan lil yer. dekat entry lil tajuk 'aku mahukan kegembiraan berpanjangan' tengs alot. mana tahu klu awk ikhlas doa. Tuhan angkat doa awk tu :)

Honeys Hasdi said...

suma masalah blh settle..kita kena kuat. lebih2 lg gurls kn.. InsyaAllah lil, HH selalu doakan kesejahteraan kawan2 HH :)

sabella mohamad said...

wahh kakak kita nih dah ada pengalaman nii

hihii

Honeys Hasdi said...

xda la dik.. biasa ja la.. hik3.. ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com