halaman utama

06 September 2011

.: Saya gembira bersama si dia =) :.


Assalamualaikum
Peace upon you


Ye. saya memang gembira bersama si dia. Bila si dia disisi saya rasa seperti taknak jauh tapi disebalik tu kita kena gak amek tahu & kenal dengan lebih dalam lagi pasal si dia kan?? huhu okay jum kita berkongsi sumtin pasal lelaki nie.. Huhu.. Berminat?? Scroll down laaa.. Hik2..


Actly agak susah untuk kita faham dan menyelami apa yang tersimpan dalam diri lelaki. Takda la cam perempuan. Kitorang lebih senang berkongsi segala suka dan duka dengan orang lain lebihlebih lagi bestie. Betol kan? Kalau nak dibandingkan dengan lelaki ni, dorang lebih suka pendam,simpan dan try settle sniri. Kenapa la lelaki ni terlalu dan selalu berahsia ek?? Tapi ada jugak lelaki yang tak boleh nak pendam/simpan masalah dorang then pegi cita kat bestie..Kadangkadang ni kita siapa nak paksapaksa dorang cita suma hal kat kita kan?? .. huhu.. Sabor jek la..


Dorang ni akan pikir dulu baik buruk b4 buat sumtin. Yela sebab tu la even dorang time tu tengah ada masalah dan nak mintak tolong dengn kita tapi at same time dorang tengok kita cam buzy atau ada masalah jugak, dorang akan lupakan hasrat dorang nak share dengan kita masalah dorang tu sebab??? Alasan yang paling kukuh la agaknya taknak MEMBEBANKAN kita.. Haih.. Paling tak suka camni... Share jelah..  So please ye korang, kalau nak ada masalah tu share la dengan orang yang tersayang... InsyaAllah kami boleh jadik pendengar yang baik tak pun korang boleh settle kan masalah tu sama-sama. Tak ke senang camtu..


Ada jugak yang jenis camni.. Jenis tak suka kongsi masalah dorang oleh sebab ego.. Ego ni buat lelaki akan rasa tercabar dan dipandang rendah jika dia tak dapat settle masalah dia sniri.. Hurmm.. Sebab tu lah dorang akan sedaya upaya settle jugak sniri terlebih dahulu. Memang elok ego ni tapi ada batasannya jugak kan.. Tengoktengok nanti memakan diri sniri lau masalah tu tak settle.. huhu..


Last, Gembira bersama si dia.. huhu.. Of course la ramai yang anggap lelaki ni lebih senang spent time dengan kawankawan dorang berbanding dengan kekasih hati kan?? Ini kerana ada lelaki yang sering isi masa dorang dengan pelbagai aktiviti kat kolej terutamanya. Actly,, anggapan korang tu kurang tepat.. berdasarkan kajian yang dilakukan di luar negara, lebih daripada 61 peratus lelaki lebih senang berada di sisi makwe/gf/gewe/kekasih hati dan pacar dorang sniri berbanding keluar dengan kawankawan.. huhu...



Thank you for reading this entry :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com