halaman utama

26 January 2012

.: Don't be afraid of height !! :.


Assalamualaikum !

Hye hye hye !! hehe malam nie rasa mau update blog jek. I wanna sharing something yang berfaedah for my lurvely reader. Hihihi.. For those yang tak suka blog nie tak payah baca k?? huhuhu... 

Okay let me know how much you olls know about abseiling?? Jom kita kenal.. Asal perkataan "abseiling" nie actually dari German dat mean "to rope down". kalau kot American English pulak dorang sebut rapelling yang mana kita guna tali nak turun ke bawah dengan kawalan yang tersendiri. 


Mostly climbers yang menggunakan teknik nie apabila berada di tebing curam atau berbahaya untuk turun ke bawah tanpa perlindungan. Nak tau lebih lanjut sila klik sini yep. hehhe.. 

This is me !!!!! 
-
-
-
--
-
-



Ni lah Firstime HH penah buat outdoor aktiviti yang mencabar iman nie. kui3.. This suwwitt moment happened at Pulau Pangkor when we got Physical Education outdoor activities. I'm enjoying myself ! FYI, i'is a fun safe way to explore and enjoy the outdoors.

Banyak yang kita dapat melalui outdoor aktiviti macam nie:-
  1. Cabaran mental(mental kena kuat. kalau asyik dok ikotkan takot tu takkan kemana lah kita. Entah2 duk melekat kat dinding tu tak turun2 dah) hehehehe
  2. Cabaran Fizikal (Kita kena persiapkan diri dulu before nak buat aktiviti nie, makan jangan tak makan kang pengsan atas tu takpon gayat ke kan) :)
  3. Yakin diri dat mean confident dalam diri tu kena tinggi
  4. Wow !! i like the thrill !! 
  5. Pengalaman yang unik/Unique experiences (Bila la boleh buat lagi) kekeke :D
  6. And last pic tue yang penting. Muahahaha..... @_@





Waiting for next outdoor activity in next entry. Enjoy reading !! Bubye :)



Thank you for reading this entry :)





5 comments:

Pendamba Mawar said...

rindu nk abseiling..rapelling bukn y kita mniti tas tali tu k? btw smat gmbr..hihi

looking for u next entry

Miss Honeys Hasdi said...

hehehe entoh ler.. tibai jek.... kui3

Pendamba Mawar said...

hihihihi salh info ni..keekeke

Miss Honeys Hasdi said...

Ouh PM tolong r betolkan... maklum la sy budak baru belajar.. kih3... :p

Pendamba Mawar said...

hemohemo.. PM budak tak pernah belajar.hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright By Honeyyangmenulis.blogspot.com